TRODNEVNA MANIFESTACIJA

Završen prvi Budva Beer fest

Organizatori procjenjuju da se na stadionu "Lugovi" od 14. do 16. juna okupilo oko 25.000 posjetilaca iz Crne Gore i regiona
2114 pregleda 2 komentar(a)
Sa festivala, Foto: Turistička organizacija Budve
Sa festivala, Foto: Turistička organizacija Budve

Prvi Budva Beer fest završen je koncertima Balašević tribute benda, Tropico benda, Riblje čorbe, Psihomodo popa, Zabranjenog pušenja i sastava Who See.

Organizatori procjenjuju da se na stadionu "Lugovi" od 14. do 16. juna okupilo oko 25.000 posjetilaca iz Crne Gore i regiona.

"Veoma zadovoljni što je turistička ponuda Budve upotpunjena ovakvim festivalom, Opština Budva, Turistička organizacija opštine Budva i Pro Division Events, sigurni su da će u godinama koje dolaze Budva Beer fest biti prepoznat kao manifestacija koja obilježava početak glavne turističke sezone na najbolji način, nudeći pripadnicima svih generacija sjajan provod u besplatnim koncertima, dobroj muzici i pivu", navodi se u saopštenju organizatora.

Gradski menadžer, Milo Božović, i organizatori festivala, Ivan Vanja Maslov i Luka Drakić, sumirajući utiske su se složili su se da je jedan od očekivanih ciljeva da u narednih pet godina Budva Beer fest dovede najmanje 60.000 posjetilaca iz cijelog regiona i okolnih evropskih zemalja.

Organizatori poručuju da je značaj manifestacionog turizama, kao posebnog segmenta turističke ponude globalno sve izraženiji, jer u značajnoj mjeri može da doprinese povećanoj posjećenosti destinacijama, a Budva će, poručuju, organizacijom ovakvih festivala nastaviti da se pozicionira na toj mapi.

Na ovogodišnjem Budva Beer festu se, kako se navodi, predstavilo više od 40 najpoznatijih pivskih brendova, kroz koje su bile zastupljene sve najveće pivare iz Crne Gore, a poseban dio bio je rezervisan za proizvođače domaćih “craft” piva.