Budva beer fest oduševio posjetioce

Muzičkim događajem za pamćenje Budva je upotpunila svoju turističku ponudu i pozicionirala se na mapi festivala domaće pop-rok muzike
3506 pregleda 0 komentar(a)
Sa jednog od nastupa, Foto: Budva beer fest
Sa jednog od nastupa, Foto: Budva beer fest

Nova muzička manifestacija, važna ne samo za ovaj dio crnogorskog primorja i Crnu Goru, već i za region – „Budva beer fest“ održana je proteklog vikenda u Budvi na stadionu Lugovi. Opština Budva i Turistička organizacija Budve podržale su organizaciju ovog muzičko-zabavnog projekta – prvog beer festa u Crnoj Gori, a Služba menadžera pomogla je organizatorima u pripremi ovog sjajnog muzičkog spektakla.

Prve večeri festivala publika je imala priliku da uživa u nastupima tribute benda „Bijelo dugme“, „Gradske muzike Budve“, a veče su obilježili koncerti Željka Joksimovića, „Hladnog piva“ i „Orthodox Celtsa“.

Tokom druge večeri „Budva Beer fest“-a, već zagrijana i raspoložena publika bila je u prilici da čuje „Akademija bend“, a za sve one koji uživaju u bluzu „Loup Garou Blues Band“ svirao je u uvodu.

Pred mnogorojnim posjetiocima zatim su nastupili regionalno popularni „Plavi orkestar“, kao i jedna od najdugovječnijih rok grupa svih vremena na ovim prostorima, „YU grupa“. Podijum je zatim preuzeo bend „Brkovi“, a raspoloženje ljetnje večeri dostiglo je vrhunac uz virtuozan nastup „Dejana Petrovića i Big benda“.

Uz zvuke bluza, popa, roka i specifičnog trubačkog orkestriranja, publika se zabavljala do dugo u noć.

Treće, posljednje večeri festivala publika se zagrijala uz zvuke „Balašević Тribute“ bеnda, nakon čeka su nastupili članovi „Tropico“ benda, dok je publika uživala uz nastup legendarnih grupa „Riblja čorba“ i „Zabranjeno pušenje“ „Psihomodo pop“-a. Pored njih nastupila je i crnogorska hip hop grupa „Who See“.

Na prvom „Budva Beer Festu“ se predstavilo više od 40 najpoznatijih svjetskih pivskih brendova, kroz koje su bile zastupljene sve najveće pivare iz Crne Gore, a poseban dio bio je rezervisan za proizvođače domaćih „kraft“ piva.

Prema procjeni organizatora, festival je za tri dana posjetilo oko 25.000 ljudi, a atmosfera na festivalu je bila sjajna. Posjetioci su uživali u hitovima svojih omiljenih bendova, a izvođači su bili prezadovoljni odzivom i pozitivnom energijom koju su razmijenili sa festivalskom publikom.

Ovim muzičkim događajem za pamćenje Budva je upotpunila svoju turističku ponudu i pozicionirala se na mapi festivala domaće pop-rok muzike. Organizatori očekuju da ovaj događaj postane tradicija i prepoznatljiv budvanski brend.

Nova era „Sea dance“ festivala

Opština Budva i ove godine podržava organizaciju sad već tradicionalnog i svjetski prepoznatog festival „Sea dance“. „Sea Dance“ je prošle godine na plaži Buljarica okupio gotovo 50.000 posetilaca iz cijelog svijeta, što ga je odvelo u samo finale borbe za najbolji evropski festival.

Posjetioce ovog vrhunskog festival, koji se ove godine odvija od 30 avgusta do 1 septembra u Buljarici, organizatori će obradovati nastupom vodećeg njemačkog DJ-a i producenta Robina Šulca. Njemačkom šoumenu će se pridružiti i francuski hit duo „Ofenbach“. Ipak, najveća zvijezda ovogodišnjeg „Sea Dance“ festivala svakako je Dejvid Geta, najuspešniji muzički producent 21. vijeka i jedan od najtraženijih izvođača na svijetu. Pored njih, posjetioce očekuje veliki broj drugih zvijedza evropske i svjetske muzičke scene.

Ljeto u Budvi zvuči drugačije!

Ljeto u Budvi zvuči bolje!