MUZIČKI FESTIVAL U PODGORICI

Otvaranje sjutra: Poznata satnica City Groove festivala

Festivalske kapije sve četiri večeri biće otvorene već od 20 časova, a od 21 sat počeće program
1075 pregleda 0 komentar(a)
Sa prošlogodišnjeg izdanja, Foto: Filip Roganović
Sa prošlogodišnjeg izdanja, Foto: Filip Roganović

Organizatori festivala City Groove, koji će početi sjutra veče (petak 21. jun) na podgoričkom Stadionu malih sportova, objavili su satnicu po kojoj će izvođači izaći na binu.

Festivalske kapije sve četiri večeri biće otvorene već od 20 časova, a od 21 sat počeće program.

Peto izdanje festivala otvoriće crnogorski dvojac Vill&Vash. Miks pult od 22 sata preuzeće italijanski duo Jude&Frank, dok će glavna zvijezda prve večeri biti njemački DJ i producent Kurd Maveric koji će druženje sa ljubiteljima elektronske muzike otpočeti u ponoć.

Prve večeri festivala ulaz na Stadion malih sportova je slobodan.

Drugo festivalsko otvoriće nikšićki sastav Džanum, od 21.30 časova sviraće mostarski bend “Zoster”, dok je koncert sarajevske grupe “Letu štuke” planiran od 22.30 sati. U sklopu proslave 40 godina na sceni, u glavni grad Crne Gore stižu i hrvatski veterani, bend “Prljavo kazalište” čiji nastup počinje u ponoć.

Publiku treće festivalske večeri od 21 sat zagrijaće nekadašnji frontmen riječkog elekto-pop sastava “Quasarr” Boris Štok, a nakon njega publika će uživati u koncertima bendova S.A.R.S. čiji nastup počinje od 21:40 časova i Dubioza kolektiv koji će svirati od 23 sata.

Završnica festivala, u ponedjeljak 24. juna posvećena je mlađim generacijama, a nastupaju Fox, Surreal, Sara Jo i Rasta.

Karte za druge, treće i četvrto veče festivala su u prodaji po cijeni od 10 eura za veče, mogu se kupiti putem prodajne mreže gigstix, u pabovima Munchen, kao i na Stadionu malih sportova.