"ZBOG RAZLOGA LIČNIH"

Grupa Sto1k objavila novi singl: Vrijeme je da se pogledamo u ogledalo

Kao i prethodne pjesme Sto1ka, tako i ovu krasi kombinacija muzičkih žanrova i stilova
973 pregleda 0 komentar(a)
Volim da kažem da radimo toplički rep-step”: Dragiša Boca, Foto: Privatna arhiva
Volim da kažem da radimo toplički rep-step”: Dragiša Boca, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 21.06.2019. 21:41h

Hercegnovski duo Sto1k, poznat po zvuku koji je kombinacija više elektronskih žanrova, objavio je singl “Zbog razloga ličnih” i prateći spot koji se može pogledati na YouTube servisu.

Na pjesmi gostuje reper Amonte, što je pseudonim iza kojeg stoji Mihajlo Zdravkov, koji potpisuje tekst i video za ovu numeru.

Muziku je radio Dragiša Boca, polovina dua Sto1k koji uz njega čini i Stanko Jančić.

“Miki i ja se znamo od kako smo bili djeca. Svirao sam gitaru u grupi Amonte dok sam studirao u Beogradu, gdje Mihajlo živi i dalje. Imamo mnogo džemovanja i svirki iza sebe i znamo se u dušu, što bi rekli. Jedan dan je došao u posjetu i preslušavali smo bitove koje sam pravio. Tako je pao još jedan džem sešn, ovaj put sa mašinama”, objasnio je Boca za “Vijesti” kako je nastala pjesma.

Kao i prethodne pjesme Sto1ka, tako i ovu krasi kombinacija muzičkih žanrova i stilova, a muzičar iz Herceg Novog kaže da mu to dođe prirodno.

“Zbog razloga ličnih” opisuje kao hibridni trep sa mnogo dabstep elemenata.

“Za mene su to samo različite boje, teksture, ukusi i emocije. Pravim ono što čujem u glavi i generalno volim kontraste”, dodaje on.

Mada je svirao gitaru, kako je ranije kazao, trenutno priznaje da je fasciniran sintisajzerima, zvučnim dizajnom i generalno mogućnostima današnje tehnologije.

“Ona pruža kontrolu nad svim dimenzijama zvuka, a ja sam štreber u duši i volim da znam kako stvari fukcionišu na najnižim nivoima. Bilo je potrebno mnogo rada, ali kao i sa ostalim stvarima u životu, jednom kada savladate nešto, to postaje dio vas i mogu reći da sam trenutno na prezabavnom mjestu”, ističe Boca.

Kaže da se na novoj pjesmi trudio da muzikom isprati tekst i dodaje da svog saradnika da je izvanredan tekstopisac i vokal koji ima još dosta toga da kaže.

“Miki i ja smo odrasli na Toploj, naselju u Herceg Novom, pa mi je zabavno da kažem da je to što radimo topljanski rep-step”, priča muzičar u šali.

“Mislim da nam je svima dosta lažnih priča i života. Vrijeme je da se pogledamo u ogledalo i prestanemo da tražimo izgovore. To je poenta pjesme. Nema većeg neprijatelja od samog sebe”, ocjenjuje na kraju.

I na prethodnim singlovima Sto1k je uvijek imao goste, prije su to bile Iva Kostić i Katarina Bogićević, a Boca kaže da mu saradnje prijaju, da voli da radi sa drugima i vidi gdje će ga njihova energija odvesti.

“Imam pun hard disk kolaboracija. Ovog ljeta planiram da izbacim barem još tri pjesme – jednu sa Ivom, jednu sa Mikijem i jednu solo. Biće svega. Polako se skupio tim iskrenih, dobrih i vrijednih ljudi.

Jedan od njih je Ivan Bergamo, audio inženjer iz Herceg Novog, čovjek sjajne energije sa kojim sam radio na miksu ove pjesme. Planiramo da nastavimo saradnju. Izdanja će brže nego do sad”, obećao je Boca.

“Podržavam sve umjetnike koji imaju zdravu priču i čisto srce”

Boca je ranije najavio spot za pjesmu “Vladam”, ali je kazao da se zbog tehničkih problema odustalo od toga, bar zasad. Sa tom pjesmom, na kojoj je radio sa Ivom Kostić, najavio je tad “početak muzičke revolucije” u Crnoj Gori, a kaže da je vrlo zadovoljan kako je prošla.

“Upoznao sam ljude koji iskreno slušaju moju muziku i uzbuđeni su oko toga što radim. To je sve što sam ikada želio. Ovom prilikom im se od srca zahvaljujem. Boli me što dominiraju kič i šund i daću sve od sebe da im dam opciju da slušaju nešto drugo. Nesto iskreno, kreativno i kvalitetno”, uvjerava Boca.

On je dodao da je potrebno još dosta da se stvari ozbiljno pokrenu, ali da ima želju da podrži i sve druge umjetnike “koji imaju zdravu priču i čisto srce”.

“Ja sam jedan, a ima nas mnogo. Vrijeme je da izađemo napolje”, smatra on.