Rastu gađali, pa se zaletio u publiku: "Aj' sad to ponovi ako smiješ, pi***ce"

Usred velike žurke koja je napravljena, pjevač se odjednom sa bine zaletio u masu, za njim su potrčali članovi njegove ekipe, kao i obezbjeđenja, a on je tražio izvjesnog momka iz publike
55057 pregleda 24 komentar(a)
Rasta na nastupu u Podgorici, Foto: Filip Roganović
Rasta na nastupu u Podgorici, Foto: Filip Roganović

Posljednje veče City Groove festivala donijelo je neki novi zvuk i najluđu dosad atmosferu, ali je taman kad se činilo da će to biti noć uživanja za izvođače i publiku koju će pamtiti, sve naglo dobilo drugu dimenziju nakon incidenta poslije kojeg je završen nastup zvijezde večeri Raste.

A beogradski muzičar prethodno je publiku, u kojoj su dominirali mladi, kao što je bilo i očekivani budući da je u pitanju noć posvećena srednjoškolcima, bacio u trans sa svojim hitovima i nastavio na talasu vrele atmosfere koju su prije njega stvorili Fox i Surreal. Za razliku od prethodnih večeri koje su imale i neku dozu intimnosti i pored toga što je u pitanju festival, sinoć je sve više ličilo na pravi stadionski koncert neke zvijezde koja fanove tjera u ludilo kao nekad Beatlesi ili moderniji primjer Džastin Biber.

Dok su mediji, organizatori festivala i drugi akteri na ovaj ili onaj način povezani sa muzičkom scenom spavali ispod radara im je prošla cijela jedna generacija muzičara koja je vremenom stigla svojim kanalima do široke publike, a posljednje veče City Groove festa samo je potvrda koliko je zvuk koji su lansirale srpske etikete Bassivity i Balkaton, čiji izvođači su sinoć nastupili, popularan. Zato je mnoge neupućene čudilo što se tražila karta više, a Stadion malih sportova nikad brže nije bio ispunjen tokom dosadašnjeg postojanja City Groove festa.

"Prvi put sam u Podgorici, ovo je nevjerovatno", prokomentarisao je Rasta kad je vidio prizor ispred sebe, sa scene gdje su mu društvo pravili članovi njegovog Balkaton Ganga, među kojima je i sin Sinana Sakića Alen.

Dok je izvodio hitove "Benga po snijegu", "Euforija", "SOS", "AMGVSQ7AUDI", "Limun" i druge (kao i Dubioza noć, a Zoster dvije ranije imao je i poruku za policiju u pjesmi "1312") ispred bine je vladalo ludilo. Skakanje i pjevanje u glas se podrazumijeva, mnoge djevojke našle su se na ramenima drugih i iznad publike mahale rukama uz ritam, dok je gomila srednjoškolaca nasrtala na ulaz u bekstejdž u želji da se vide i slikaju sa izvođačima. Neki su pokušavali i ogradu da preskoče, a jednom momku je to i uspjelo pa je na trenutak uletio na binu, ali je obezbjeđenje brzo reagovalo.

Nakon bržeg uvoda, uslijedilo je nekoliko sporijih pjesama kao "Mrak", "Indigo", "Vedro nebo", "Adio Amore" da bi se Rasta opet vratio bržem ritmu i svojoj kombinaciji regetona, regea i trepa. No usred velike žurke koja je napravljena, pjevač se odjednom sa bine zaletio u publiku, za njim su potrčali članovi njegove ekipe, kao i obezbjeđenja, a on je tražio izvjesnog momka iz publike.

"Dođi ovamo. Što radiš to? Zašto radiš to? Aj' sad to ponovi ako smiješ, pi*kice. Ovdje smo da uživamo uz muziku, a ne...", kada ga je pronašao poručio mu je Rasta, a zatim napustio binu.

Sa ozvučenja je krenuo remiks njegove pjesme "Kavali" i očekivao se njegov povratak, ali je pjevač sa svojim Balkaton gangom brzo nestao sa lica mjesta.

Prema nezvaničnim izvorima iz obezbjeđenja njega je iznerviralo to što je gađan metalnim kovanicama, što ga je izgleda toliko pogodilo da su Rasta i njegov Balkaton Gang po silasku sa bine u bekstejdžu usput ljutito rušili stolice i odmah krenuli ka svom prevozu i ka hotelu, dok je masa pred binom još očekivala njegov povratak.

Pjevač je kasnije na Instagramu napisao da nije prekinuo koncert, jer "svi znaju da svaki otvara i zatvara sa pjesmom 'Kavasaki'".

Na ružan kraj nije mirisalo tokom nastupa beogradskih trepera Foxa i Surreala koji su podijelili dva sata programa.

Utisak je da je na ovog drugog, inače sina poznatog srpskog književnika Vladimira Arsenijevića, publika nešto bolje reagovala iako je Fox duže prisutan na sceni, što samo svjedoči o meteorskom usponu Filipa Arsenijevića, kako glasi pravo ime repera, u samo godinu dana od izlaska njegovog hita "Ja sam u gasu".

Možda i zbog toga što su neke od njegovih pjesama bile bliže atmosferi i mjestu gdje se sve odvijalo, jer osim što u jednoj pominje Crnu Goru i razne lokacije u našoj zemlji, bilo je tu i numera kao što "najjača pjesma za ljeto", kako ju je okarakterisao Surreal, "Na minut do mora", "Brazilke", "Indžo sam šino".

"Kako ste mi lijepi braćo moja. Dajte bliceve, ovo Podgorica nije vidjela", poručio je Surreal sa bine, dok je Fox snimao publiku telefonom.

"Koliko vas je gledalo film 'Južni vetar'", pitao je reper i nakon buke iz publike izveo pjesmu "Hollywood" sa saundtreka za to ostvarenje koji su radili upravo Bassivity izvođači.

Pomenutu "Ja sam u gasu" najavio je kao "pjesmu koja je započela sve ovo", dok je publika kao i ostale numere repovala u glas sa njim.

Reperi su skakali po bini i brzo skinuli majice, a Surreal je pozvao publiku da sa njima napravi "najjaču žurku", da povade telefone i snimaju što se dešava, a na pitanje koje je postavio prisutnima da li bi došli i sjutra da isti izvođači nastupaju opet dobio je bučan potvrdan odgovor.

Horski se pjevalo, odnosno repovalo uz Foxove hitove "Šurim bika", "Fuccboi", "Influencer", "Indigo deca" koje je reper izvodio vozeći se po bini na haverbordu, a nešto slabije reakcije dobile su njegove tvrđe numere sa izdanja prije nego što je postao član Bassivitya - "Pink Panter" i "Trap Guru Trap Boss".

U jednom trenutku i jedan brushalter se našao na bini, a reperi su poručili prisutnima da su "najbolja publika ikad".

"Velika ljubav za Podgoricu. Vidi ovo, pun stadion", kazao je sa stejdža Surreal pokazujući Foxu. I po završetku nastupa dvojice trepera, Arsenijević je skrenuo dosta pažnje na sebe, jer je nekoliko puta dolazio do ograde koja dijeli izvođače i binu od publike i grlio se sa onima iz prvih redova, a zatim je tokom Rastinog nastupa skočio u masu i izveo "stejdž dajving". Kada je spušten na zemlju prisutni su ga gotovo rastrgli u želji da ga zagrle i/li se slikaju sa njim, a reper je poljubio jednu djevojku koja je bila u grupi ispred njega.

Noć je započela beogradska pjevačica Sara Jo koja se može pohvaliti da je imala ubjedljivo najviše publike od svih izvođača koji su otvarali večeri ovogodišnjeg City Groovea, pa je već na njenom koncertu bilo dosta buke iz publike koja je masovno krenula da se okuplja oko Stadiona malih sportova još prije početka programa.

Osim svojih pjesama kao što su "Bez sna", "Lava", "Samo ti", koje su dobile ovacije prisutnih, nekadašnja učesnica "Prvog glasa Srbije" kroz koji ju je šira publika i upoznala, te predstavnica Srbije na Evroviziji 2013, izvela je i nekoliko obrada stranih pop hitova.

Bonus video: