Atomsko sklonište i Oktobar 1864. na White Field Jazz festivalu

Bjelopoljski džez festival vraća se na staru lokaciju – gradski trg
677 pregleda 1 komentar(a)
Atomsko sklonište, Foto: Facebook (Atomsko sklonište)
Atomsko sklonište, Foto: Facebook (Atomsko sklonište)

Grupe Atomsko sklonište i Oktobar 1864. nastupiće na trinaestom White Field Jazz festivalu, 5. i 6. jula u Bijelom Polju.

Organizator fetivala je JU Ratkovićeve večeri poezije.

Direktor te ustanove Kemal Musić je kazao da se fetstival ove godine vraća na staru lokaciju, gradski trg i da ima drugačiju koncepciju, jer je u zadnje dvije godine isključivo džezerskog tipa.

Bjelopoljski džez festival vraća se na staru lokaciju – gradski trg, a ima i drugačiju programsku koncepciju u odnosu na prethodne dvije godine, kada su organizatori pokušali da naprave isključivo džezerski festival.

U okviru bogatog programa biće održano više izložbi, promocija knjiga, javnih debata.

“Među brojnim muzičarima nastupiće najbolji i najznačajniji crnogorski džez muzičar Šule Jovović, ovoga puta sa ćerkom Sarom, koja je studentkinja jednog od najznačajnijih svjetskih univerziteta za džez muziku. Tu je i duo - dva akademska muzičara, Borjana Radovića i Miloša Boškovića. U pitanju je kombinacija klasičnog izraza i popularnije forme violine i gitare. Nastupiće i crnogorski omladinski gitarski trio, koji čine tri mlada momka koja su završila srednju muzičku školu u klasi Šuleta Jovovića, a jedan od njih je i Bjelopoljac, Filip Miladinović, a i ove godine je sa nama džez muzičar Đorđe Obradović”, kazao je umjetnički direktor festivala, Senad Gačević.

White Field Jazz Festival u Bijelom Polju održava se od 2006. Godine.

Bonus video: