Otvoren 13. White Field Jazz Festival

Prve večeri publici su se predstavili „Akustična terapija”, Sara i Šule Jovović kvartet, etno džez orkestar EJO i za kraj večeri Tanja Jovićević, kao i „Oktobar 1864”
1321 pregleda 0 komentar(a)
Sa otvaranja festivala, Foto: Jadranka Ćetković
Sa otvaranja festivala, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 06.07.2019. 09:19h

Trinaesti po redu „White Field Jazz Festival” otvoren je večeras u Bijelom Polju.

Prve večeri publici su se predstavili „Akustična terapija”, Sara i Šule Jovović kvartet, etno džez orkestar EJO i za kraj večeri Tanja Jovićević, kao i „Oktobar 1864”.

Festival je počeo nastupom najmlađeg rokera u Bijelom Polju, Jovana Vukićevića.

Glavne zvijezde programa su gosti iz Hrvatske – „Atomsko sklonište”, koji će nastupiti druge festivalske večeri, Bojan i Miloš duo (violina – gitara), „Youth Guitar trio” i Miško Plavi.

Organizator festivala je JU "Ratkovićeve večeri poezije", a pokrovitelji Lokalna uprava i Ministarstvo kulture Crne Gore.

U okviru festivala u Kući Rista Ratkovića je održana promocija knjige „Brajan Džons i njegov bend“, autorke Tanje Bakić.

Bububnjar Dragoljub Đuričković je kazao da danas ne bi bilo demokratije da je bilo lako slijediti taj muzički pravac, kada su Stinsi, Bitlsi i drugi bendovi 60 ih godina stvarali novi pravac i melodije koje se slušaju i danas.

Knjiga je nastala pola vijeka poslije smrti jednog od osnivača grupe Roling Stons.

Autorka Bakić je kazala da je građu prikupljala pet godina, i da su njena istraživanja potkrijepljena njenim autentičnim fotografijama ko je snimala od Lodona, Njujorka do Maroka.

“Djela autorke Gane Krivolap nam pokazuju kako se kroz lične doživljaje svijeta oko nje, najbolje može definisati i sam autor djela”, kazao je predsjednik SO Bijelo Polje Abaz Dizdarević, otvarajući izložbu ukrajinske umjetnice, u okviru džez festivala. Izložba je otvorena večeras u Kući Rista Ratkovića.

„Gana pristupa formi posredne komunikacije preko umjetnosti, na nenametljiv i iskren način, bez želje za dodvoravanjem bilo kome u procesu stvaranja otvorenog umjetničkog djela, “ kazao je Dizdarević.

Bonus video: