SERIJA KONCERATA

Bar: Otvoreno Ljeto sa zvijezdama

Premijerni koncert održao je čuven beogradski Električni orgazam, koji je zajedno sa kolegama iz bendova „Prti Bee Gee“ i „Rudolf“ u Bar stigao u sklopu projekta “Bus party” TO Bar i nikšićke NVO Sinteza, organizatora Lake festa
868 pregleda 0 komentar(a)
Sa sinoćnjeg koncerta, Foto: Radomir Petrić
Sa sinoćnjeg koncerta, Foto: Radomir Petrić

Turistička organizacija Bar otvorila je sinoć na Šetalištu kralja Nikole XIII “Ljeto sa zvijezdama”, seriju koncerata na marini regionalnih muzičkih zvijezda na koje je ulaz besplatan. Premijerni koncert održao je čuven beogradski Električni orgazam, koji je zajedno sa kolegama iz bendova „Prti Bee Gee“ i „Rudolf“ u Bar stigao u sklopu projekta “Bus party” TO Bar i nikšićke NVO Sinteza, organizatora Lake festa. Kao i prethodnih godina, ova manifestacija je ujedno označila početak glavne turističke sezone u barskoj opštini

Gile, Švaba, Banana, Pače i Ljuba Đukić odsvirali su energičan set, u kojem je vokalne dionice često preuzimao klavijaturista Đukić - “Konobar”, “Afrika”, “Nebo”, “Loco-motion”... Set je otvorila jedna od prvih pjesama grupe, “Krokodili dolaze”, nakon čega su Beograđani dali zlatni presjek karijere duge 40 godina.

Nizali su se hitovi sa albuma “Distorzija” “Ja ne postojim”, “Debela devojka”, “Ja sam težak kao konj”, pa “Kapetan Esid”, “Igra rokenrol cela Jugoaslavija”. Neizostavna je bila obrada Rolingstonsa “Bejbe ti nisi tu”, iz devedesetih je izabrana naslovna tema albuma “Seks droga nasilje i strah”, a sa posljednjeg studijskog izdanja naslovna tema “Gde smo sad”.

Formalni kraj koncerta bila je, tradicionalno, posveta bivšem saborcu bubnjaru Čavketu - “Kako bubanj kaže”, a vjerna publika je na bis dobila klasike “Nebo” i “Zlatni papagaj”.

Narednog petka na istom mjestu nastupa Dženan Lončarević, a predgrupa je “Beauty and the beast”.