I Punkreas otkazao nastup na Zbrka festu

Večeras će na Glavi Zete od 19 sati nastupiti finalisti takmičenja demo bendova
2291 pregleda 2 komentar(a)
Članovi benda Punkreas, Foto: Privatna arhiva
Članovi benda Punkreas, Foto: Privatna arhiva

Nakon prve večeri Zbrka festa na Glavi Zete, koje je održano sinoć, a u okviru koje su izostali koncerti dugo najavljivanih bendova Riblje čorbe i Goblina, publika će i noćas biti uskraćena za dio programa, s obzirom na to da su otkazani nastupi i sastava Bubnjivi & psi i Punkreas.

"Bradersi i sestre, obavještavamo vas da su koncerti Bubnjivi & psi i Punkreasa na Zbrka festu večeras otkazani. Vjerovatno će se organizatori obratiti sa razlozima. Oba benda možete slušati uskoro na Montenegro Beer festu na Cetinju. Živjeli i ostajte nam dobro“, napisao je na svom Facebook profilu Stefan Pantović član benda Bubnjivi & psi i Parampaščad.

On je za "Vijesti" dodao samo da se izvinjava svima koji su htjeli da dođu na njihov nastup.

"Večerašnji nastup na Zbrka festu se otkazuje. Većini je poznata situacija od sinoć i u razgovoru sa organizatorom zaključeno je da je ovako bolje i za njih i za nas. Vjerovatno ćete ovih dana čitati o svemu tome u njihovim obraćanjima. Mi se gledamo prvom prilikom“, poruka je koju su članovi Punkreasa poslali putem svoje Facebook stranice.

Organizatori se za sada tim povodom nisu oglašavali, pa čak ni obavijestili publiku o otkazivanju.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih su došle "Vijesti", publika koja je bila na Zbrka festu sinoć uzaludno je čekala nastup zvijezda večeri Riblje čorbe, jer su organizatori tek danas na svojoj zvaničnoj Facebook stranici otkrili da se "bend nije pojavio u dogovorenom terminu, bez ikakvog pojašnjenja".

"Koliko smo željeli da Čorba nastupi na našem festivalu govori i podatak da smo za novi termin uzeli datum koji njima odgovara, i sve do sinoć smo se iskreno radovali njihovom nastupu", piše između ostalog u obraćanju Facebook korisnicima.

Organizatori su podijelili i fotografiju sa sajta Riblje čorbe, gdje još uvijek piše da će nastupiti na Zbrka festu, kao dokaz da "ništa nije slutilo na otkazivanje".

"I pored upornih pokušaja da saznamo šta se dešava, do ovog momenta nemamo nikakvu informaciju o razlozima njihovog izostanka", navodi se u statusu.

Sa druge strane na Facebook stranici Kulturni centar Surčin, još prije tri dana je objavljeno da se nastup Riblje čorbe na 10. Bojčinskom kulturnom ljetu zakazan za večeras (6. jul), otkazuje zbog bolesti člana benda.

O otkazivanju koncerta grupe Goblini, iz Zbrka festa su obavijestili javnost juče, na dan kada je sastav trebalo da nastupi na Glavi Zete, postavljanjem na Facebooku video obraćanje Branka Golubovića Goluba, pjevača pomenute grupe.

"Dragi prijatelji ja sam Golub iz Goblina. Nažalost, ove godine nećemo biti u mogućnosti da se pojavimo na festivalu Zbrka. Veliko izvinjenje i organizatorima festivala, jednostavno takve su bile poslovne obaveze. Nadam se da će festival da prođe dobro. Siguran sam da će da prođe dobro. Vidimo se“, poručio je on u video zapisu.

Večeras će na Glavi Zete od 19 sati nastupiti finalisti takmičenja demo bendova, a prema ranije objavljenoj satnici trebalo je da nakon njih nastupe Bubnjivi & psi, Punkreas, čiji su nastupi otkazani, kao i Loup Garou, ČBS, Iskaz, THCF i Brat, za koje još uvijek stoji najava za Zbrka fest.

Zbrka fest je prvobitno bio planiran za 1. i 2. maj, ali je datum pomjeren zbog vremenskih neprilika.

Bonus video: