Zbrka fest opravdao naziv

Pobjednik takmičenja demo bendova nije proglašen zbog nestanka struje
5878 pregleda 2 komentar(a)
Riblja čorba, Foto: Boris Pejović
Riblja čorba, Foto: Boris Pejović

Dead Man’s Bells, Štrajk mozga, Sound Floor, Eastock i Sestra, bendovi su koji su se u okviru demo takmičenja plasirali u finale i u subotu veče nastupili na Zbrka festu na Glavi Zete, ali zbog tehničkih problema pobjednik nije proglašen.

Prvo izdanje Zbrka festa potvrdilo je latinsku izreku da nevolja ne dolazi sama, jer kako Vijesti nezvanično saznaju, nakon što su otkazana čak četiri nastupa među kojima i Riblje čorbe, odabir najboljeg demo sastava je spriječen zbog nestanka struje.

Navodno je nepoznato lice tokom održavanja druge večeri presjeklo glavni kabl za napajanje strujom festivalski prostor, što je uključivalo i binu i ozvučenje. Prethodnog, prvog dana Zbrka festa, prema nezvaničnim informacija do kojih su došle Vijesti, publika je uzaludno čekala nastup zvijezda večeri Riblje čorbe, jer su organizatori tek dan kasnije na svojoj zvaničnoj Facebook stranici otkrili da se “bend nije pojavio u dogovorenom terminu, bez ikakvog pojašnjenja”.

“Koliko smo željeli da Čorba nastupi na našem festivalu govori i podatak da smo za novi termin uzeli datum koji njima odgovara, i sve do sinoć smo se iskreno radovali njihovom nastupu”, piše između ostalog u obraćanju Facebook korisnicima.

Organizatori su podijelili i fotografiju sa sajta Riblje čorbe, gdje još uvijek piše da će nastupiti na Zbrka festu, kao dokaz da “ništa nije slutilo na otkazivanje”.

“I pored upornih pokušaja da saznamo šta se dešava, do ovog momenta nemamo nikakvu informaciju o razlozima njihovog izostanka”, navodi se u statusu. Sa druge strane na Facebook stranici Kulturni centar Surčin, još prije tri dana je objavljeno da se nastup Riblje čorbe na 10. Bojčinskom kulturnom ljetu zakazan za 6. jul, otkazuje zbog bolesti člana benda.

O otkazivanju koncerta grupe Goblini, iz Zbrka festa su javnost obavijestili desetak sati prije početka festivala, odnosno njihovog nastupa na Glavi Zete, postavljanjem na Facebooku video obraćanje Branka Golubovića Goluba, pjevača pomenute grupe.

Publika je i druge večeri bila uskraćena za dio programa, s obzirom na to da su otkazani nastupi i sastava Bubnjivi & psi i Punkreas, a o tome su ih obavijestili članovi pomenutih grupa putem svojih Facebook stranica.

Loup Garou, ČBS, Iskaz, THCF i Brat, nastupili su u subotu veče, pored demo bendova.

Organizatori se u neformalnom razgovoru za "Vijesti" najavili obraćanje dopisom dva dana po završetku festivala.

Zbrka fest je prvobitno bio planiran za 1. i 2. maj, ali je, prema riječima organizatora, zbog vremenskih neprilika festival odložen.

Kako "Vijesti" nezvanično saznaju održavanje North festa iza kojeg stoji ista organizacija pod znakom je pitanja.

Bonus video: