Organizatori Bedem festa i dalje ćute: Zašto je otkazan koncert Vlada Georgieva?

Ovogodišnje, deseto izdanje Bedem festa, održaće se od 1. do 4. avgusta
10962 pregleda 40 komentar(a)
Vlado Georgiev, Foto: Screenshot/Youtube
Vlado Georgiev, Foto: Screenshot/Youtube

Iako su obećali da će publici, kojoj duguju objašnjenje, saopštiti razloge otkazivanja koncerta Vlada Georgieva, organizatori Bedem festa su u saopštenju povodom objavljivanja line up-a smo izrazili žaljenje što je koncert otkazan.

"Žao nam je što je došlo do otkazivanja nastupa Vlada Georgieva na festivalu ali nas očekuju nastupi 23 fenomenalna izvođača što je i više nego dovoljan razlog da svi dođu na festival", saopštio je direktor festivala, Petar Šundić.

"Nećemo se gledati na Bedem festu u Nikšiću, iako smo svi to jako željeli. Ne pitajte mene zašto, jer ja ne znam odgovor. Samo je rečeno - ne. I meni i organizatorima. Vidimo se drugom prilikom. Hvala svima koji su htjeli da te večeri uživamo u muzici i ljubavi", napisao je juče Georgiev na svom Tviter nalogu.

Otkazivanje koncerta hercegnovskog pjevača, koga su organizatori najavljivali kao jednu od glavnih zvijezda festivala, izazvalo je brojne reakcije javnosti.

Čak su se oglasile i političke partije, a predsjednik OO Nove srpske demokratije Nikšić Janko Milatović obećao je Nikšićanima da će organizovati koncert Georgieva.

Ovogodišnje, deseto izdanje Bedem festa, održaće se od 1. do 4. avgusta.

Cijena jednodnevne karte iznosi deset eura, dok će posjetioci paket ulaznica za sve četiri večeri festival moći da kupe po cijeni od 30 eura.

Novitet jubilarnog Bedem festa je premijerna projekcija filma "Nebeska tama", o Vladu Divljanu, koja će biti prikazana prve večeri festivala.

Prvog dana Bedem festa nastupiće Dragoljub Đuričić, Bisera Veletanlić, E-play, Dingospo Dali i Gospoda Glembajevi.

Petak, 2.avgust, rezervisan je za Laganu sredu, Kandu, Kondžu i Nebojšu, Partibrejkerse i Svemirka.

Treću noć festivala otvoriće pobjednici HGF-a, sastav "Vrulja" dok će nakon njega nastupiti Eva Braun, Darko Rundek & ekipa, Dr Nele Karajlić i Who see.

Završno veče festivala rezervisano je za nastupe Bulke, Osme sile, Madam Piano, Bojane Vunturišević, Igora Vincea i Đorđa Miljenovića.

"Ovogodišnji Bedem fest osim novih imena i premijernih nastupa na tvrđavi ima čast da ponovo ugosti imena koja su prethodnih godina ostavila veliki trag na Bedem fest i time omogući retrospektivu na čitavu deceniju festivala", poručili su organizatori.

"Nikada kao ove godine nijesmo osjetili radost kod publike kada je riječ o jubilarnom desetom izdanju Bedem festa. Posle deset godina rada u svrsi muzike, kulture, promocije umjetničkih vrijednosti, valorizacije tvrđave, volonterizma i promocije važnosti očuvanja kulturnih dobara, suvišno je govoriti koliko Nikšić znači svima nama i koliko je festival dobrog donio Nikšiću. Mi smo muzički festival koji je nastao iz duše, kao takav je i opstao. Uvijek smo slali poruke mira, ljubavi to činimo i sada. Radujmo se svemu što nas očekuje od prvog do četvrtog avgusta na tvrđavi Bedem", poručio je Šundić.

Bonus video: