POTVRĐENI IZVOĐAČI

SeaRock i HSF najavili nove učesnike: Billie Joan, TTTT, Sun Kil Moon...

Sea Rock promoviše regionalnu scenu, u Herceg Novom zvijezde “Disney” i “Sergio Bonelli” stripova
76 pregleda 0 komentar(a)
Searock, Sea rock, Alehandro Eskovedo, Foto: SeaRock
Searock, Sea rock, Alehandro Eskovedo, Foto: SeaRock
Ažurirano: 31.01.2019. 17:19h

Zima je na izmaku, pa su crnogorski ljetnji festivali ovih dana počeli polako da otkrivaju karte.

Tako su najnoviji potvrđeni izvođači ovogodišnjeg SeaRock festivala kantautorka iz Splita Billie Joan i beogradska grupa TTTT... Turisti, koji su se pridružili ranije najavljenim kolegama iz okruženja, grupama On Tour i Baobab, te glavnim zvijezdama predstojećeg izdanja - poznatom američkom folk rok bendu Sun Kil Moon.

SeaRock će se održati 20. i 21. jula na tradicionalnoj lokaciji, Ljetnjoj pozornici u Starom gradu, a organizatori su saopštili da će festival kao i do sada imati volonterski karakter, dok se ulaznice neće naplaćivati.

Ljubitelje devete umjetnosti čeka gostovanje braće Lorenca i Alesandra Pastrovikija na ovogodišnjem izdanju Hercegnovskog strip festivala. U pitanju su nagrađivani italijanski strip umjetnici - Lorenco je zvijezda “Disneya”, dok je njegov mlađi brat Alesandro radio i sa strip gigantom “Sergio Bonelli Editore”.

HSF će se održati od 7. do 12. septembra, a ranije su potvrđena gostovanja Valtera Venturija, Đovita Nuća, Davidea de Kubelisa i Mirka Čolaka.

Bedem fest nije najavljivao nove izvođače, ali jeste nastupe novoformirane grupe Psycho Double Delic, koju čine direktor te manifestacije Petar Šundić i nikšićki DJ Iron, u Podgorici i Beogradu. Svoju muziku opisuju kao eksperimentalni goa trens, a podgoričkoj publici predstaviće se večeras u klubu “Skadar”, gdje će ulaz biti besplatan. U petak 23. marta nastupiće i u beogradskom klubu “Kuglaš”.