Negativ sa Cetinja najavio nove pjesme

Večeras je završno veče Montenegro beer festa, a publika će imati priliku da čuje Parampaščad, Šobić tribute band, Neverne bebe, Bajagu i Instruktore, Električni orgazam i Let 3
1089 pregleda 0 komentar(a)
Beer fest, Foto: Luka Ratković
Beer fest, Foto: Luka Ratković

Crnogorski bendovi Off Duty i Freedom imali su priliku da otvore drugo veče Montenegro beer festa, predstavivši publici na Cetinju svoje autorske kompozicije.

Nakon njih binu je preuzeo Kiki Lesendrić sa svojim bendom, a na repertoaru su se našli najveći hitovi ne samo iz perioda njegove solo karijere, već i oni iz doba Pilota.

Druženje sa publikom na Cetinju iskoristio je da odsvira i hitove koje je pisao za Viktoriju.

"Stvarno sam prezadovoljan, bila je fenomenalna atmosfera, ima dosta ljudi koji su došli da slušaju rokenrol. Mislim da će sva tri dana festivala obilježiti dobra atmosfera, više je nego opravdano ovo što se večeras dešava ovdje“, kazao je Lesendrić nakon nastupa.

On je na Cetinju posljednji put svirao 2012. godine, a na pitanje koliko se Prijestonica promijenila od tad, odgovorio je:

"Čini mi se da se promijenila na bolje, u svakom slučaju je grad sređeniji, puno je kafića, sve mi je nekako super. Ovdje sam prvi put došao 1975. godine. Cetinje je uvijek bio specifičan grad, i tada je od 10 dana koliko sam bio devet dana padala kiša. Uvijek je bio problematičan u aprilu, ali nije to poljuljalo moju ljubav prema Cetinju, pokvarilo ambijent, i kad se pogleda u sumraku, mislim da je jedan od najljepših gradova na svijetu“.

Premijerno u gradu pod Lovćenom sinoć je svirao i beogradski rok sastav Negativ, koji se okupio nakon petogodišnje pauze.

"Mi smo se okupili van javnog života i bine mnogo ranije, počeli smo da radimo još pred kraj prošle godine jer smo znali da je ovo jubilarna godina i to je bio način da obilježimo 20 godina Negativa na sceni", ispričala je Ivana Peters, vokal Negativa dodavši da su se tokom pauze zaželjeli autorskog rada.

"Kreativan proces između nas je uvijek bio neka spona i nešto što nas vezuje, pauzu smo napravili jer je to oslabilo, a sada to ponovo gradimo“, kazala je Ivana.

Kako je otkrila već rade na novim pjesmama, no kakav će zvuk donijeti nije precizirala.

"Mi nikad ne znamo kakav će zvuk ispasti na kraju, ne znamo ni da li će biti album ili ne, ali nekoliko pjesama je već dobilo oblik, još samo ja da zapečatim sa nekim tekstom, pa ćemo dalje odlučivati kad će biti puštene“ kazala je ona dodajući da se nada da koncert na Montenegro beer festu neće biti jedini u okviru rođendanske turneje, već da će svirati i u ostalim crnogorskim gradovima.

Nastup Negativa obilježio je presjek hitova koji su se našli na njihova četiri studijska albuma, a iako nijesu bili koncertno aktivni, publika je pokazala da ih nije zaboravila.

Premijerne nastupe na Cetinju imali su Eyesburn i i Zoster, koji su uspjeli da i pored kašnjenja programa i hladnog vremena zadrže publiku.

Drugo veče zatvorio je hip hop trojac Bad Copy.

Večeras je završno veče Montenegro beer festa, a publika će imati priliku da čuje Parampaščad, Šobić tribute band, Neverne bebe, Bajagu i Instruktore, Električni orgazam i Let 3. Program počinje u 19 časova, ulaz je slobodan.

Bonus video: