Lake fest: Kamp prostor obogaćen kutkom za najmlađe

Cijene ulaznica ostale su nepromijenjene, deset eura za jedno veče i 25 eura trodnevni paket karata, dok je ulaz za djecu mlađu od 12 godina besplatan
1552 pregleda 0 komentar(a)
Sa promocije festivala u regionu, Foto: Lake Fest
Sa promocije festivala u regionu, Foto: Lake Fest

Ovogodišnji kamperski prostor za Lake fest, koji se održava od 8. do 10.avgusta, biće obogaćen kutkom za najmlađe. Razlog je, kako su kazali organizatori, što sve veći broj posjetilaca najvećeg crnogorskog rok festival dolazi sa djecom pa su željeli da i najmlađa publika uživa u različitim igrama i edukativnim radionicama.

“Edukativne igre i radionice na temu reciklaže biće namijenjene djeci predškolskog uzrasta, kao i mlađim osnovcima do devet godina. Boravak u kampu je besplatan, uz izuzetak plaćanja boravišne takse koja iznosi 0,60 eura”, poručili su organizatori.

Cijene ulaznica ostale su nepromijenjene, deset eura za jedno veče i 25 eura trodnevni paket karata, dok je ulaz za djecu mlađu od 12 godina besplatan.

U sklopu umjetničkog programa petu godinu zaredom raspisan je međunarodni konkurs za izradu kratkometražnih autorskih filmova o Lake fest-u pod nazivom “Iz različitog ugla”, a prijavljivanje i izbor kandidata je do 5.avgusta, dok su za autore tri najbolja filma obezbjeđene nagrade.

Za pratioce Facebook i Instagram stranica Lake fest organizuje nagradnu igru u kojoj pratioci šalju fotografije sa ranijih izdanja festivala i imaju mogućnost da osvoje dva kompleta trodnevnih ulaznica. .

Prve večeri festivala nastupiće Srđine strijele, Akademia, Stereo banana. TBF, Željko Bebek, Dog eat dog i Nikola Vranjković. Druge večeri scena je rezervisana za Off duty, Killo killo bandu, Ibricu Jusića, Bombaj štampu, Prti bee gee, Punkreas i Gramofondžije. Festival će zatvoriti Ki, Aklea Neon, Najda i smak tribute, Kolja, Kerber, Artan Lili i Love hunters. Sve tri večeri svirka počinje u 19 časova, a završava se u 1,40 iza ponoći.

“Pored najboljih regionalnih muzičkih sastava posebnu pažnju posvetili smo mladim neafirmisanim bendovima. Lake fest je već postao zaštitni znak grada Nikšića, ali i jedan od značajnijih brendova Crne Gore”.

"Kad pijem, ne vozim"

U cilju bezbjednog povratka posjetilaca svojim odredištima, a u okviru kampanje“ Kad pijem, ne vozim“, Pivara „Trebjesa“ je i ove godine donirala sredstva kako bi posjetiocima Lake Fest-a omogućila sigurniji prevoz po povoljnim cijenama.

Zvanični prevoznik Lake Festa ove godine je Zeković prevoz. Karte na relaciji Nikšić – Krupac koštaće 0,50 eura u jednom pravcu, dok je karta do Podgorice 1,50 eura.

Bonus video: