Massimo Savić i bend oduševili publiku u Kotoru

Massimo je, pored najvećih hitova, predstavio i svoj posljednji album "Sada", objavljen 2018. godine
1414 pregleda 0 komentar(a)
Sa nastupa, Foto: Krsto Vulović
Sa nastupa, Foto: Krsto Vulović

Massimo Savić sinoć je po drugi put nastupio na Festivalu KotorArt.

Poznati muzičar i bend - Bruno Urlić (violina), Ivan Pešut (gitara), Alan Svetopetrić (gitara), Gojko Tomljanović (klavijature), Marko Matošević (bubnjevi) i Boris Popov (udaraljke) harizmom i sviračkim umjećem su, u dvočasovnom nastupu, šarmirali publiku gdje je dobra energija vladala od samog početka koncerta.

Massimo je, pored najvećih hitova, predstavio i svoj posljednji album "Sada", objavljen 2018. godine, s kojeg su se izdvojile najslušanije pjesme, poput "1000 ljudi" i "Neka ti plove brodovi".

Massimo Savić u svijet muzike ušao je kao srednjoškolac, svirajući električnu gitaru. Po dolasku u Zagreb, 1979. godine, osnovao je grupu Dorian Gray s Brankom Terzićem, Vedranom Čupićem i Emilom Krnjićem, postnovotalasni bend koji je veoma brzo osvojio jugoslovensku muzičku scenu. Posljednjih godina često nastupa s džez pijanistom Matijom Dedićem, kao i sa svojim bendom Alkemičari.

Snimio je više albuma, među kojima su "Samo za tvoje oči", iz 1984. godine, "Zemlja plesa", "Elements", na engleskom jeziku, "Massimo" iz 2002. godine, "Vještina", "Dodirni me slučajno", "1 dan ljubavi."

Bonus video: