Soundgarden objavio novo izdanje

Album snimljen uživo u Los Anđelesu 2013.
703 pregleda 0 komentar(a)
Uživao u snimljenom koncertu: Frontmen Soundgardena Kris Kornel, Foto: Barry Brecheisen/AP
Uživao u snimljenom koncertu: Frontmen Soundgardena Kris Kornel, Foto: Barry Brecheisen/AP

Kultni američki grandž sastav Soundgarden objavio je novo izdanje pod naslovom “Live From the Artists Den”.

Album snimljen uživo u Los Anđelesu 2013. godine donosi dva i po sata muzike i čak dvadeset i devet pjesama. Viki Kornel, udovica tragično preminulog frontmena Soundgardena Krisa Kornela, izjavila je povodom izlaska albuma “Live From the Artists Den” kako joj je posebno drago što je objavljen upravo taj koncert na kojem je prema njenim riječima Kris lično posebno uživao te 2013. Uz album je objavljen i istoimeni koncertni film.

Članovi grupe Soundgarden imali su u planu da u studiju snime posthumni album koji će sadržati vokalne snimke Krisa Kornela, snimljene tokom prethodnih godina, ali ta ideja trenutno nije blizu ostvaranjea budući da nije došlo do dogovora oko izdanja između muzičara i onih koji se brinu o Kornelovoj zaostavštini.

U periodu kada su mnogi velikani rok muzike napustili ovaj svijet, od Dejvida Bouvija preka Lemija Kilmistera do Leonarda Koena, Kornel je šokirao i rastužio fanove kada je u maju 2017. pronađen mrtav u kupatilu hotelske sobe u Detroitu nakon održanog koncerta. Predstavnici lokalne policije kasnije su saopštili da je frontmen Soundgardena izvršio samoubistvo vješanjem. On se tako pridružio nizu grandžera koji su tragično okončali svoje živote, kao što su frontmen Nirvane Kurt Kobejn koji je takođe izvršio samoubistvo tako što je pucao sebi u glavu iz puške 5. aprila 1994. i vođa grupe Alice in Chains Lejn Stejli koji je preminuo pod nerazjašnjenim okolonostima na isti datum kao i Kobejn, samo 2002.

Bonus video: