Tijana Bogićević: Sa nastupa uglavnom pamtim energiju i reakcije publike

Tijana Bogićević najavljuje nastup u Tivtu, za “Vijesti” govori i o albumu koji će objaviti naredne godine, kao i o saradnji sa Aleksandrom Milutinović, sa kojom priprema novi projekat
1778 pregleda 0 komentar(a)
Tijana Bogićević, Foto: Rale Radović
Tijana Bogićević, Foto: Rale Radović

Srpska pop i soul pjevačica, Tijana Bogićević, zabavlja će publiku u Tivtu u ponedjeljak, 12. avgusta na Ljetnjoj pozornici, a njen koncert počeće u 21.30 sati.

Bogićevićeva je za “Vijesti” pričala o tome koliko je prijatnije imati nastupe uz samo more, u odnosu na one u zatvorenim prostorima, a iskoristila je priliku da najavi i još jedan nastup koji će imati u Crnoj Gori i to u glavnom gradu.

Muzičarka, koja je 2017. godine predstavljala Srbiju na Eurosongu sa numerom “In Too Deep”, prošle godine je objavila album “Čudo”, pa će upravo pjesme, ali i ranije singlove crnogorska publika moći da čuje u Tivtu, a kako je otkrila u razgovoru za dodatak “Magazin”, na repertoaru će se naći i obrade koje su obilježile početak njene karijere.

“Publika koja me prati godinama zna i za čuvene obrade koje sam u sklopu trija ‘Tijana, Sara & Branko’ snimala još kad je Youtube bio u samom povoju. Na koncertima imamo jedan segment koji je malo intimniji, gdje uz dvije akustične gitare pjevam svoje najuspješnije kovere”, pojasnila je ona.

“Međutim, sva pažnja je naravno najviše usmjerena na pjesmama sa albuma ‘Čudo’ i vjerujem da publika baš te pjesme jedva čeka da čuje”, sigurna je Bogićevićeva.

Na pitanje da li joj nastupi pored mora, kakav je ovaj u Tivtu, lakše “padnu” od onih u klubovima i salama, priznaje da do sada nije nastupala u takvom ambijentu samostalno.

“To ćemo tek da vidimo, jer nisam do sad imala prilike da sa svojom publikom dijelim to iskustvo. Naravno, nebrojeno puta sam nastupala na moru, ali ovo je moj prvi samostalni koncert u tako lijepom ambijentu pa vjerujem da će zaista biti nešto posebno”, obećava pjevačica.

Kako kaže, ambijenti joj i nisu toliko bitni kada su u pitanju njeni nastupi, jer pažnju usmjerava na ljude koji su došli da je čuju.

“Sa nastupa uglavnom pamtim energiju i reakcije publike, nije važan prostor, već utisak koji smo svi zajedno ponijeli sa tog mjesta”, ističe ona, a zatim otkriva i da li će gostovanje u Tivtu iskoristiti i za odmor i ljetovanje.

“Ostaću sigurno nekoliko dana, ovo je savršena prilika da se vidim sa nekim prijateljima koje godinama nisam vidjela, a koji žive na primorju. Izuzetno se radujem svemu tome”, odgovara Bogićevićeva, koja će imati još jedan nastup pred crnogorskom publikom.

“Da, već 14. avgusta nastupiću u Podgorici, na jednom posebnom koncertu za mali broj ljudi. U planu je nastup na krovu čuvenog hotela “CentreVille Hotel & Experiences”. Poslije fantastičnog nastupa koji sam imala tamo prošlog decembra, pozvali su me da zajedno priredimo događaj koji će, nadam se, oduševiti podgoričku publiku”, ispričala je srpska muzičarka.

S obzirom na to da ovo nisu njeni prvi nastupi u Crnoj Gori, bila je u prilici da prokomentariše svoju povezanost sa ovdašnjom publikom.

“’Čudo’ je nekako debitovalo baš u Podgorici. Prvi nastup koji sam sa albumom imala bio je tu, i to je bilo poslije svega pet mjeseci od izdavanja albuma. Pamtim to kao jedan od najljepših nastupa u životu”, tvrdi ona.

“Na svakom nastupu i koncertu ja imam predivnu komunikaciju sa publikom i zaista nastojim da se svako osjeća kao da smo najbolji drugari, jer ja njih tako posmatram. Ljude koji znaju sve moje pjesme i pjevaju ih u glas zajedno sa mnom samo tako mogu i da doživljavam”, istakla je muzičarka.

“Da ne zvuči kao kliše, ali u ta dva sata mi smo povezani muzikom i to je zaista uzvišen osjećaj. Poslije toga svako nastavlja svojim putem, ali te divne uspomene ostaju u meni i ja sam na svemu tome beskrajno zahvalna”, nastavlja ona.

Na kraju razgovora Bogićevićeva otkriva i da li njeni obožavaoci u narednom periodu mogu očekivati još novog materijala.

“Radujem se jako novim pjesmama. Imam ideju za koncept sljedećeg albuma i već smo krenuli polako da radimo na njegovoj realizaciji”, nagovještava ona i ističe da je to ipak plan za 2020. godinu.

“A ove godine je u planu nešto novo, jedna zanimljiva saradnja između Aleksandre Milutinović, koja je jedna od naših najboljih kompozitora, i mene. To bi trebalo da bude jako zanimljiv projekat i izuzetno mu se radujem”, najavila je Tijana Bogićević.

Bonus video: