Marović: Žene su mnogo hrabrije, preduzimljive i svoje

Bojan Marović uveliko radi na novom singlu koji poklanja pripadnicama nježnijeg pola
115 pregleda 1 komentar(a)
Bojan Marović, Foto: Privatna arhiva
Bojan Marović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 12.03.2018. 17:50h

Nakon što je prije godinu dana objavio singl “Pusti me” crnogorski muzičar Bojan Marović uveliko radi na novoj pjesmi. I ovoga puta, kaže, biće ljubavna, jer je po njima i prepoznatljiv, a stihovi donose još jednu priču iz njegovog života.

“Svaka pjesma je neka od istina koju nosim, i najviše volim kad kroz pjesme pričam priču iz života. Definitivno je na taj način lakše prenijeti emociju, pa pjesme bolje zvuče. Sve je ljubav, ona je oznaka za sve ono lijepo, pa se nadam da će se i ova moja nova pjesma svidjeti publici i da će je brzo zavoljeti”, priča za Vijesti Marović.

Spot za novi singl snimaće se na Zlatiboru.

“Biće dosta kadrova i u hotelu “Satelit”, a djevojka koja se pojavljuje u videu je Nina Jovanović, pratilja sa izbora za Mis Srbije. Koliko će radnja spota pratiti priču pjesme, još uvijek ne znam, ali ono što mogu da obećam su lijepi kadrovi”, kaže Marović, čije pjesme uglavnom govore o tužnim ljubavima. Na pitanje zašto je lakše pjevati o takvoj vrsti ljubavi, odgovara:

“Na našu žalost, malo je poremećen sistem vrijednosti, pa se, čini mi se, danas ljudi mnogo više pronalaze u tužnim ljubavnim pjesmama. Pričati o ljubavi je najlakše, ako znaš šta da kažeš, a ne krijem da kad volim i kad sam voljen nisam svoj, tada je opasno stvarati, sve ti je lijepo. Zato je mnogo lakše pisati kad si tužan, pa možda zbog toga imam više tih ljubavnih pjesama sa nesrećnim krajem”, kaže Marović, koji je za Dan žena nastupio u beogradskom u Domu omladine.

“Koncert je bio predivan, sad nas čeka turneja, ali prije nego krenemo sa ostvarenjem tog plana, publika će imati priliku da čuje pjesmu i spot na kojem radim. Trenutno sam u pripremama za spot i pjesmu, treninzi su naporni, ali su isplativi. Srećan sam sto je sve krenulo, što ću uskoro predstaviti novi singl, video i što ću se zahvaljujući koncertima opet družiti sa fanovima”, iskren je Marković, kojeg čekaju koncerti i kao violončelistu.

“Šta da vam kažem, svuda stižem i sve postižem”, kroz smijeh poručuje on. Kako na njegove nastupe dolaze uglavnom žene koje se i pronalaze u ljubavnim pjesmama i baladama, muzičar je pokušao da odgonetne zašto se nježniji pol ne stidi da pokaže i priča o emocijama.

“Tako je bilo i na koncertu za 8. mart, mada su neke dame bile u pratnji svojih partnera. Mislim da su žene, iako ih smatramo nježnijima, u stvari mnogo hrabrije, preduzimljive i svoje. Zato se ne stide da pokažu emocije, odu na koncerte, pjevaju. One su najbolja publika, pa zato će novi singl biti poklon svim ženama, od srca”, zaključuje Marović.

Pjesma o folirantima će uzburkati strasti

Iako je slavu stekao zahvaljujući ljubavnim tekstovima, muzičar razmišlja o tome da napiše pjesmu čiji stihovi neće biti inspirisani situacijom ljubavnog para.

“Imao sam i ranije pjesme koje ne govore isključivo o ljubavi. Jednu sam napravio još dok sam bio ambasador IOM-a, međunarodne organizacije za migracije. Međutim, postoji pjesma za koju sam jako vezan, ali nije objavljena jer smatram da zaslužuje poseban tretman. Svjestan sam da će, onog trenutka kad bude puštena u etar, probuditi sujetu i ego, i da će uzburkati strasti, jer će se u njoj pronaći mnogi. Ona nosi priču u folirantima i čudacima kojima je najvažnije kakav utisak i sliku o sebi stvaraju pred drugima, spremni da rade i suprono svojim načelima, kako bi postali prihvaćeni, popularni”, otkriva Marović.

Bonus video: