Who See: Nastupi pred sugrađanima imaju svoju čar i nose veću odgovornost

"Ono što sam siguran je da će i ovaj koncert ispratiti moje sestre, koje se potrude da dođu na nastupe koji su blizu kuće, a o onima koji su u našem gradu i da ne govorimo", kaže Dedduh
243 pregleda 0 komentar(a)
Who See, Foto: Bojan Vasiljević
Who See, Foto: Bojan Vasiljević
Ažurirano: 12.03.2018. 19:57h

Najpoznatiji crnogorski hip hop dvojac Who See napokon će se družiti sa fanovima u Kotoru.

Nastup, zakazan za subotu, 17. mart u diskoteci Maximus, popularni reperi iskoristiće da promovišu pjesme sa aktuelnog albuma “Pomidore”, ali će svakako sve koji dođu podsjetititi i na hitove koje je publika odavno zavoljela.

Pored Who See dvojca, svoj set će imati i Seagull Prime sa kojim Dedduh i Noyz često nastupaju, dok će gost biti podgorički reper Random.

Karta će za rane posjetioce koštati tri eura, a nakon ponoći, kada je najavljen njihov nastup, pet eura.

Dvojac je nedavno nastupio na Kotorskom karnevalu, no to Dedduh ne broji kao koncert i ističe da će druženje 17. marta biti, na obostrano zadovoljstvo i njihovo, ali i publike, drugačije i duže.

“Na karnevalu smo izveli samo nekoliko pjesama, a ovo će biti cjelovečernji koncert. Mislim da smo posljednji put u Kotoru imali samostalni koncert prije jedno tri- četiri godine, a od tada smo se sa publikom družili zahvaljujući festivalima i novim godinama, kada nam je vrijeme na bini, zbog drugih izvođača ograničeno”, priča Dedduh. On dodaje da je svaki nastup u kotorskoj diskoteci poseban i za pamćenje i piznaje da imaju veću odgovornost kad nastupaju pred sugrađanima.

“Naš prvi veliki nastup u Kotoru bio je davno baš tu i moram priznati da sam imao tremu. Iako smo i tada imali iskustva i dosta koncerata iza sebe, nastupati pred sugrađanima ima svoju čar i nosi veću odgovornost. No, trema koju sam u tom trenutku osjetio, prošla me poslije 15 sekundi nakon što sam izašao na binu”, prisjeća se Dedduh.

“Valjda zato što smo tamo domaći, publika nas voli i uvijek se trudi da isprati svaki naš nastup”, pohvalio je on sugrađane.

To što nastupaju u rodnom gradu svakako da povlači za sobom i činjnicu da će neki očekivati da ih “uvedu bez karte” ili da od Dedduha i Noyza dobiju besplatne ulaznice.

“Ne gledam na to kad nam neko za nastup traži karte, kao da želi da nas ošteti i da to radi iz neke zlobe. Svi smo mi svjesni materijalne situacije, a kad ti neko traži besplatne ulaznice ili CD, radi to više zato da bi bio tu, jer ljudi u Crnoj Gori vole da budu na događajima. Neki čak na taj način žele da doprinesu i daju podršku”, smatra Dedduh.

Kako nastup u Maximusu počinje kasno, neće biti prostora da dođu i njegova djeca.

“Oni su mali da bi to mogli da dožive, u to vrijeme spavaju. Međutim na ovom nastupu u Kotoru svakako da će biti porodice u publici. Ono što sam siguran, je da će i ovaj koncert ispratiti moje sestre, koje se potrude da dođu na nastupe koji su blizu kuće, a o onima koji su u našem gradu i da ne govorimo. One su mi uvijek podrška, a vjerujem da će doći i druga rodbina”, otkriva Dedduh.

Iako je do nastupa ostalo svega nekoliko dana, set lista još nije napravljena.

“Kod nas je ustaljena praksa da danima razgovaramo o tome koje ćemo pjesme izvoditi na nekom koncertu. Sastavimo okvirno, no nikad se nje doslovce ne držimo, jer zavisi od atmosfere i raspoloženja u tom trenutku. Međutim, Seagull Prime koji će i te večeri nastupiti sa nama nas uvijek isprati kad želimo da neku pjesmu produžimo ili skratimo, u posljednjem trenutku promijenimo reperotar, pa nam je mnogo lakše i opuštenije”, iskren je Dedduh.

Nijesu od onih izvođača koji na koncertima ne slušaju želje publike, no nijesu uvijek u mogućnosti da im udovolje.

“Uvijek te njihove želje, posebno onih najglasnijih u publici razmatramo, a ako postoje tehnički uslovi i ispunjavamo. Međutim, pošto najčešće nastupamo na festivalima gdje smo ograničeni vremenom, tu je već nemoguće izaći fanovima u susret”, objašnjava reper.

Bonus video: