Počinje Lake fest, kamperi već postavili šatore

Lake fest počinje večeras u 19 sati svirkom sastava Srđine strijele, nakon čega slijede koncerti Akademije, Stereo banane, TBF-a, Željka Bebeka, Dog Eat Doga i Nikole Vranjkovića
2927 pregleda 2 komentar(a)
Sa prošlogodišnjeg Lake festa, Foto: Luka Zeković
Sa prošlogodišnjeg Lake festa, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.08.2019. 19:21h

Prema riječima organizatora Lake festa, sve je spremno za deveto izdanje nikšićkog festivala koje se svake godine održava kod jezera Krupac, pa je ostalo samo dočekati publiku večeras po otvaranju kapija.

„To je uhodana ekipa koja radi godinama. Odavno smo savladali geografiju tog prostora i prosto nam to ide, da ne kažem lako, ali rutinski je pravi izraz“, poručio je za “Vijesti” direktor festivala Peđa Zečević.

"Svi ljudi koji učestvuju u organizaciji su tu, tonci, ozvučenje... sve što je potrebno za jedan festival je na poziciji. Što se nas tiče, festival je i sinoć mogao da počne“, uz osmijeh je kazao direktor festivala.

Tradicionalno, sa druge strane festivalskog prostora obezbijeđen je prostor za one koji su se odlučili za kampovanje, koji je ove godine obogaćen i dječjim kutkom, a veliki broj šatora je već postavljen. Kamperi su počeli da pristižu još prije dva dana, već imamo 50 ili 60 šatora, sad već i više“, pohvalio se on.

S obzirom na to da vremenska prognoza obećava sunčane dane tokom sva tri dana Lake festa, čini se da će ovo izdanje biti jedno od rijetkih koje je prošlo bez kiše, ali se organizatori ne boje vremenskih (ne)prilika.

"Da pomenem naše sponzore - EPCG. Oni kažu da je jedan od razloga što su nam sponzori to što svake godine prizovemo kišu, pa pripune akumulacije i prosto imaju povrat finansija za podršku“, šaljivo je ispričao Zečević.

"Ove godine će biti lijepo vrijeme, i za nas jedno novo iskustvo, mada ni prošlih godina nije bilo prećeranih izazova“, ispričao je on.

Lake fest počinje večeras u 19 sati svirkom sastava Srđine strijele, nakon čega slijede koncerti Akademije, Stereo banane, TBF-a, Željka Bebeka, Dog Eat Doga i Nikole Vranjkovića.

Bonus video: