Prvo veče Lake festa: Bebek dočekan vriskom, publika na kraju uživala uz Vranjkovića

„Ne sjećam se kada sam posljednji put bio u Nikšiću, s obzirom na to da u ovo novije vrijeme, posljednjih 20 godina nisam bio ovdje. Uglavnom sam bio na crnogorskom primorju, jednom u Bijelom Polju i jednom u Podgorici", ispričao je Bebek
5907 pregleda 3 komentar(a)
Sa Lake festa, Foto: Luka Zeković
Sa Lake festa, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.08.2019. 12:57h

Prvo veče devetog izdanja Lake festa, završeno je jutros nastupom Nikole Vranjkovića, čiji su izlazak na binu najvjerniji obožavaoci čekali do dva sata iza ponoći.

On je koncert započeo numerom „Raskorak“, a iako je publike bilo vrlo malo, prostor ispred bine bio je popunjen publikom koja je vriskom , apaluzom i pjevanjem pokazala da poštuje rad Vranjkovića, bilo da su u pitanju novije numere ili one koje je ranije izvodio sa grupom Block Out.

Ovogodišnji Lake fest otvorio je sastav Srđine strijele, a nakon toga uslijedili su nastupi Akademie i Stereo banane po čijim energičnim nastupima se nije moglo zaključiti da se prostor na Krupcu popunio tek oko 22 sata, kada su binu preuzeli članovi TBF-a.

Najviše publike bilo je tokom nastupa Željka Bebeka, koji je pozdravljen apauzom i vriskom već na prvi takt pjesme „Tajno“ kojim je otvoren koncert.

Bebek nije previše komunicirao sa fanovima, ali je to nadomjestio muzikom, prošavši kroz cijeli svoj muzički opus, a najviše je bilo onih pjesama iz perioda Bijelog dugmeta.

Nizale su se „Gdje sam bio“, „Sve ove godine“, „Ipak poželim neko pismo“... a na melodiju „Oprosti mi što te volim“ publika je bez poziva sama počela da pjeva i na momente bila glasnija i od Bebeka, a „Tijana“ je „obilježena“ i paljenjem baklje.

„Ne sjećam se kada sam posljednji put bio u Nikšiću, s obzirom na to da u ovo novije vrijeme, posljednjih 20 godina nisam bio ovdje. Uglavnom sam bio na crnogorskom primorju, jednom u Bijelom Polju i jednom u Podgorici. Drago mi je što sam ovdje na Lake festu, o ovome sam puno slušao od kolega koji su prije bili“, ispričao je Bebek neposredno prije nastupa, dodajući da posebno voli Nikšić zbog piva.

Kako se Bebek zadržao duže na bini, nastup američkog sastava Dog Eat Dog počeo je nešto kasnije nego što je bilo najavljeno, a energični članovi pripremili su prisutne za Vranjkovića.

„U Nikšić nas je doveo poziv organizatora, divnih ljudi koji su napravili ovu žurku. Imali smo slobodan termin i potrudili se da dođemo, nije bilo tako lako, ali se isplatilo. Bio sam na jezeru danas, ali nisam mogao da se kupam zbog frizure, pa sam samo umočio noge“, ispričao je jedan od osnivača benda, Džon Konor.

Večeras će nastupe na Lake festu imati Off Duty, Killo Killo banda, Ibrica Jusić, Bombaj štampa, Prti Bee Gee, Punkreas i Gramophonedzie.

Karte se mogu kupiti na ulazu u festivalski prostor, a organizovan je i prevoz od Nikšića do Krupca (50 centi) na svakih pola sata i nazad, kao i povratak iz Nikšića do Podgorice (1,5 eura).

Galerija

Bonus video: