Drugo veče Lake festa obilježili Ibrica Jusić i Bombaj štampa: Šansonjer donio romantične note

Šansonjer i kantautor koji je na Krupac došao u pratnji svog psa, po izlasku pred publiku otkrio je da su ga mnogi pitali, kada su čuli da će nastupiti na Lake festu: "Šta ćeš na rok festivalu?", ali i da im je odgovorio da su se i rokeri vjerovatno uželjeli romantike
2894 pregleda 0 komentar(a)
Sa nastupa Ibrice Jusića, Foto: Lake fest
Sa nastupa Ibrice Jusića, Foto: Lake fest

Ibrica Jusić i grupa Bombaj štampa, obilježili su drugo veče devetog Lake festa, tokom kojeg su nastupili i Off Duty, Killo killo banda, Prti Bee Gee, Punkreas i Gramophonedzie.

Šansonjer i kantautor koji je na Krupac došao u pratnji svog psa, po izlasku pred publiku otkrio je da su ga mnogi pitali, kada su čuli da će nastupiti na Lake festu: "Šta ćeš na rok festivalu?", ali i da im je odgovorio da su se i rokeri vjerovatno uželjeli romantike.

I zaista, Jusić je donio sasvim nove, romantične note podijelivši sa publikom hitove poput "More ne mora", "Molitva za Magdalenu", "Bila je tako lijepa", "Ljubi' san Vašu 'ćer"...

Prostor ispred bine se do početka koncerta Bombaj štampe popunio, pa je aplauzom dočekan Branko Đurić - Đuro, glumac i pjevač ovog sastava, koji je između pjesama konstantno održavao komunikaciju sa publikom.

"Možda do večeras niste znali koja je vaša omiljena grupa, ali od noćas je to sigurno Bombaj štampa", poručio je on.

Kod publike su najbolje prošle pjesme "Uzalud me podsjećaš" i "Bolje letim sam", a članove Bobaj štampe nije bilo teško vratiti na bis, pa je najvećim aplauzom koji je stigao i iz bekstejdža od drugih muzičara, nagrađena posljednja pjesma koju je Đuro iskoristio da pokaže svoje pjevačko umijeće – "O sole mio".

Jednako dobru atmosferu napravili su i Mikri Maus i Eufrat iz Prti Bee Gee-a, kojima je ovo bio četvrti nastup ove godine u organizaciji Lake festa, s obzirom na to da su nastupali i u Podgorici, Baru i Plužinama u okviru Party busa, odnosno promo žurki.

"Najbolji nastup nam je bio u Podgorici. U Plužinama nas nije poslužilo vrijeme, u Baru je bilo dobro van koncertnih aktivnosti, jer imamo tamo dosta prijatelja, ali što se tiče koncerta i atmosfere, Podgorica je bila bomba", kazao je za Vijesti Mikri Maus neposredno pred izlazak na binu.

"To je bio i posljednji nastup, pa smo se taman ušemili sa ekipom. Bilo je genijalno družiti se sa rokerima. Cijela ekipa, Električni orgazam uz koji smo odrasli i Rudolf koje smo tamo upoznali. Bilo je odlično druženje", dodao je Eufrat, dok se Mikri Maus nadovezao tvrdeći da je bilo poput "turneje sa Rolling Stones tribute bendom".

Nakon Prti Bee Gee-a koji su u Nikšiću, kako i sami kažu, kao na svom terenu, binu su preuzeli domaćini – bend Punkreas, koji su koncert započeli numerama "Korupcija", "Adios amigos" i "Ulična poezija".

Veče je u ranim jutarnjim časovima zatvorio Gramophonedzie.

Noćas će na Krupcu nastupiti Ki, Aklea neom, Najda i Smak tribute, Kolja, Kerber, Artan Lili i Love Hunters.

Bonus video: