Rundek podržao i barske Čempresare: Posvetio im pjesmu "Sejmeni"

Čuveni zagrebački muzičar je inače nosio i bedž Čempresara, a svoj odnos prema zaštiti životne sredine otkrio je i komentarom tokom koncerta da "ne voli baš turizam"
3322 pregleda 3 komentar(a)
Rundek, Foto: Betaphoto
Rundek, Foto: Betaphoto

Nakon što je podržao kampanju za očuvanje nacionalnog parka na Durmitoru, poznati hrvatski muzičar Darko Rundek dao je sinoć direktnu podršku i barskim građanskim aktivistima i borcima za zaštitu životne sredine.

Usred koncerta na barskom šetalištu, u sklopu "Ljeta sa zvijezdama" TO Bar, Rundek je pozdravio barske Čempresare i posvetio im pjesmu “Sejmeni", na što je publika reagovala gromkim aplauzom i ovacijama.

Čuveni zagrebački muzičar je inače nosio i bedž Čempresara, a svoj odnos prema zaštiti životne sredine otkrio je i komentarom tokom koncerta da "ne voli baš turizam".

Mimo ekoloških poruka, Rundek je u svom prvom pojavljivanju na sceni pred Baranima priredio prvoklasan koncert.

Šestočlani prateći bend pod imenom "Ekipa", sastavljen od vrsnih muzičara koje je Rundek predstavio redom kao Izabel-violina, Korto Malteze-udaraljke, Blek Stena-bas, Igor Najgori-truba, Ana Marihuana-saksofon I Siniša-bubnjevi, izazvao je oduševljenje gledalaca svojim "čitanjem" starih hitova Haustora, ali i numera koje su obilježile Rundekovu solo karijeru.

Uz horsku podršku najvećih fanova ispred bine, Rundek je pjevao "Enu", "Uzalud pitaš", "Bi mogo da mogu", "Apokalipso", "Ay Carmela", "Ruke", "Ima ih"...

Publika je na bis dobila sve vrijeme svirke prizivanog "Šejna" u novom, moćnom aranžmanu, te "Otok" koji je stavio tačku na i u slučaju ove, mnogima već sada nezaboravne avgustovske noći na barskoj marini.

Posjetioci koncerta bili su vidno iznenađeni što u set listi nije bio čuveni "Šal od svile", koji nerijetko okončava Rundekove nastupe.

Čuveni muzičar je poslije koncerta "Vijestima" kazao da je ovog puta odustao od "Šala" jer je to "tužna pjesma", a želio je "adekvatan završetak ovakve vesele noći".

Sjajnu atmosferu još na otvaranju sinoćnjeg koncerta koji je okupio veliki broj Barana i njihovih sezonskih gostiju, priredio je barski roker Nebojša Đukanović koji je energičnim setom obilježio dvije decenije rada grupe "Grim" koju vodi od početka.

Narednog petka, na "Ljetu sa zvijezdama" nastupaju Jelena Rozga i Gula i Katapult.

Bonus video: