Treće veče okupilo najviše publike na Lejk festu

Završen Lejk fest na nikšićkom Krupcu
3060 pregleda 1 komentar(a)
Kolja na Lejk festu, Foto: Lake fest/Facebook
Kolja na Lejk festu, Foto: Lake fest/Facebook
Ažurirano: 11.08.2019. 19:42h

Zvijezda posljednje večeri, koje je okupilo najviše publike tokom devetog izdanja Lake festa, bila je grupa Kerber, koja je koncert počela pjesmom „Hteo bih“.

Na oduševljenje publike usplijedile su „Bele utvare“ i „Bolje da sam druge ljubio“, a prije nego što je zapjevao „Kad ljubav izda“ frontmen i pjevač Kerbera otkrio je da na Lake festu proslavlja rođendan.

„Nekima od nas je danas rođendan“ počeo je Goran Šepa – Gale, dok su ostali iz benda pokazivali na njega.

Sa treće večeri Lake festa
Sa nastupa grupe Kerber

"Drago mi je što to mogu da podijelim sa vama“, nastavio je on.

Do kraja koncerta nizale su se numere koje je publika u glas pjevala sa Galetom, poput „Medena“, „Na raskršću“ i „Ratne igre“.

Pola sata iza ponoći binu je preuzeo sastav Artan Lili koji je za publiku na Krupcu izdvojio numere „A šta bi bilo da sam ja odustala od svog sna“, „Nije teško kad se mora“, „Na vodi“, a festival je zatvorio Love Hunters.

„Draže mi je zatvaranje festivala od otvaranja... Nažalost ili na sreću prvi put smo svirali u Crnoj Gori prije dvije, tri godine na Bedemu i pošto je ovo postojbina mojih predaka, uvijek spojim malo i Boke dolje i Žabljaka gore i spojim lijepo i korisno“, ispričao je Milan Mumin iz Love Huntersa pred izlazak na binu.

Posljednje veče otvorili su Ki i Aklea Neon, a zatim je krenula poslastica za ljubitelje rok muzike – Najda i Smak tribute.

Sa treće večeri Lake festa
Sa treće večeri Lake festa

„Promijenili smo ime u 'Smakovanje' jer ima mnogo Tribute bendova koji odlično sviraju Smakove pjesme, a ja sam zapravo jedini autentičan lik iz te grupe, pa je glupo da bude Tribute, ali ajde... tako smo krenuli“, pojasnio je Dejan Najdović – Najda.

„Ova svirka je zasnovana na zvuku '90-ih, onom kojem sam ja pripadao i snimao za Smak“, dodao je on.

Tokom više od sat vremena nizale su se pjesme poput „Blues u parku“, „Crna dama“ i „Satelit“, ali je publika ostala uskraćena za bis koji je glasno tražila, jer se morala poštovati satnica festivala.

Pred prisutne je ubrzo izašao Nikola Pejaković – Kolja, muzičar, reditelj, scenarista i glumac, koji je ovom prilikom promovisao album iz 2018. godine „4 prsta“, ali i podsjetio na stare pjesme „Da li venem ili zrim“, „Maršala Birjuzova 8“, „Volela sam Rajka“, „Užički heroin“...

Galerija

Bonus video: