Lejdi Gaga optužena za plagijat: Je li "Shallow" kopija ove pjesme?

Pjesma za koju muzičar tvrdi da je identična njenoj zove se "Almost" i već se sedam godina nalazi na njegovom Sound Cloudu
3277 pregleda 0 komentar(a)
Lejdi Gaga u filmu "A star is born", Foto: Screenshot
Lejdi Gaga u filmu "A star is born", Foto: Screenshot

Pjevačica i glumica Lejdi Gaga mogla bi otići na sud jer je Stiv Ronsen, inače amaterski muzičar, tuži da mu je ukrala pjesmu "Shallow" i traži višemilionsku naknadu, prenosi Cosmopolitan.

Lejdi Gaga je i prije snimanja filma "A Star Is Born" napravila sjajnu karijeru, a uloga u ovom filmu samo je doprinijela njenoj slavi. Film je obilježila fenomenalna izvedba pjesme "Shallow" u kojoj joj se pridružuje i Bredli Kuper.

Pjesma za koju muzičar tvrdi da je identična njenoj zove se "Almost" i već se sedam godina nalazi na njegovom Sound Cloudu.

Prije tužbe imala je samo 300 pregleda. Sada broji preko 220 hiljada preslušavanja, od čega su većinu klikova napravili Gagini fanovi.

"Nekoliko puta mi je rečeno da Shallow zvuči kao moja pjesma. Dakle, ja to nisam primijetio prvi, čak nisam ni pogledao film, za koji sam čuo da je jako dobar. Divim se Gagi i želim zaključiti ovo. Ne osuđujem nikoga direktno. Profesionalni muzičar mi je rekao da pjesme zvuče identično", između ostalog je naveo Ronsen na svom Sound Cloudu.

Njegovu pjesmu možete preslušati OVDJE

Bonus video: