Fox objavio novi singl „Soroš”

Pjesma najavljuje album “Trap Guru Trap Boss 2”
1696 pregleda 1 komentar(a)

Novosadski reper Branko Kljajić, poznatiji pod pseudonimom Fox, objavio je spot za novi singl pod nazivom “Soroš”.

Muziku za ovu numeru potpisuje Yung Dza, aranžman i miks BRT$SLV, mastering Jan Zoo, dok je bek vokale otpjevao Veljko Karić Fake. Kad je u pitanju spot, koautori su Nemanja Novaković i poznati srpski reper i član beogradske grupe VIP Reksona.

Relja Milanković, kako glasi pravo ime Reksone, takođe je lider izdavačke kuće Bassivity, regionalno najpoznatije hip hop etikete koja je posljednjih godina eksplodirala u popularnosti prije svega predvodeći novi talas trep izvođača.

Jedan od pokretača i najpopularnijih izvođača tog talasa je upravo Fox, nekadašnji student filozofije, poznat po hitovima kao što su “Šurim bika”, “Influenser” i “Indigo deca” koji broje više miliona pregleda na YouTube servisu.

Kljajić je dugo važio za underground zvijezdu srpskog repa, a mada nije prvi koji je donio taj zvuk na ove prostore, značajno je uticao na popularizaciju trepa sa svoijim debi albumom “Trap Guru Trap Boss” objavljenim prije pet godina, koji se danas već smatra klasikom, a koji je posvetio svom preminulom ocu.

“Danas svi rade trep, to je nešto normalno, više se ne raspravlja toliko o tome, odomaćio se i provlači se kroz mnoge žanrove. Kad sam to prije pet godina radio stvari su bile drugačije, to je bilo nešto novo, starije rep glave nisu bile baš oduševljene. Dosta ljudi je mislilo da neću uspjeti”, izjavio je Fox za “Vijesti”.

“Soroš” je jedna od numera koja najavljuje nastavak pomenutog izdanja, “Trap Guru Trap Boss 2”, a Fox je prethodnu numeru “Ovčar kablar”, na kojoj je radio sa Aferom, posvetio provodu na Crnogorskom primorju, gdje ga i ovog ljeta očekuje nastup na Sea Danceu, festivalu gdje se lani predstavi crnogorskoj publici.

“Moram da odlučim koji je najbolji format, pošto nije više popularno izbacivati veliki broj pjesama, bolje je izlaziti danas sa video singlovima. Ali neću ga cjepidlačiti singl po singl, pa deset spotova, pa kao – eto to je bio album”

“Trap Guru Trap Boss 2” već dugo se očekuje, a reper je kazao da još nije siguran u kom formatu će ga lansirati, mada je do sada pratio aktuelni trend i objavljivao jednu po jednu pjesmu. Pjesma “Soroš” može se naći na svim poznatijim onlajn muzičkim prodavnicama kao što su Deezer, Spotify, iTunes i Tidal.

Bonus video: