Pjesma "Podstanar" mu se svidjela na prvo slušanje

Danijel Alibabić na svom Youtube kanalu sinoć objavio novi singl za koji mu prijatelji prognoziraju da će biti njegov najveći hit u karijeri
1019 pregleda 0 komentar(a)
Nadao se vjetru na Velikoj plaži: Danijel Alibabić, Foto: Miodrag Marković
Nadao se vjetru na Velikoj plaži: Danijel Alibabić, Foto: Miodrag Marković

Crnogorski pjevač Danijel Alibabić sinoć je na svom Youtube kanalu objavio novi singl. U pitanju je numera “Podstanar” za koju je muziku i tekst napisao Saša Lazić, dok je za aranžman bio zadužen Aca Krsmanović. Spot je sniman u Ulcinju pod režiserskom palicom Miodraga Markovića, a u njemu se pored Alibabića pojavljuju glumci Milena Gardašević i Dejan Gligorijevski, kao i plesačica Nikolina Ceković. O izgledu, ne samo Alibabića već i ostalih aktera brinuli su Nina Andrijašević (šminka), Zorana Vukčević (frizura) i Olivera Čolović (stajling), a o samoj pjesmi muzičar je pričao za Vijesti.

“Numera ‘Podstanar’ je drugačija od svega što sam snimao do sada, najviše zbog toga što je možda i najkomercijalnija i ne može se svrstati samo u jedan žanr. Čak je i ritmički drugačija, brža od ostalih numera koje je publika imala priliku od mene da čuje do sad. Zato jedva čekam reakcije i nadam se da će im se svidjeti, ne samo pjesma već i spot. Inače, moji prijatelji koji su do sada imali priliku da čuju nosi singl prognoziraju da će upravo ‘Podstanar’ biti najveći hit u mojoj karijeri. Međutim, svjestan sam da danas toliko brzo živimo, tako da je teško i pretpostaviti šta ljudima može da se svidi i kakvu će pjesmu da zavole”, poručio je Alibabić kome se pjesma “Podstanar” kako otkriva svidjela na prvo slušanje.

“Kada se to desi odmah je kupujem, bez obzira na to hoću li za mjesec dana o njoj misliti isto i hoću li je ikad snimiti. Međutim, bude i onih pjesama koje me ne osvoje na prvu, ali mi budu interesantne pa im pružim šansu”, kaže Alibabić.

Spot je sniman u Ulcinju, a jedini muzičarev zahtjev bio je da Velika plaža na kojoj je snimljeno toliko spotova, u njegovom izgleda drugačije.

“Mislim da je Marković zaista to uspio i da Sandbox plaža gdje su snimani kadrovi izgleda kao da smo bili u Majamiju. U pitanju je dio Velike plaže koji, kad su spotovi u pitanju, nije do sad eksploatisan, pa će biti zanimljivo gledaocima da vide isti”, siguran je Alibabić kome je snimanje, ipak najteže palo jer za razliku od glumaca, svoj dio posla odradio je u košulji dugih rukava i prsluku.

“Kada smo planirali stajling nadali smo se vjetru koji uvijek duva na Velikoj plaži, pa sam bio siguran da će mi snimanje lako pasti. Međutim, tog dana kada smo stigli na lokaciju shvatili smo da vjetra nema, i vjerujte mi, da sam to na vrijeme znao, otkazao bih snimanje. Ovako prosto nije bilo izvodljivo, s obizom na to da je kompletna ekipa bila spremna, pa sam odlučio da se ipak malo pomučim, savladam sve poteškoće tog dana i profesionalno svoj zadatak odradim do kraja”, prisjeća se Alibabić.

Zadovoljan je kako su glumci u spotu odradili svoj dio posla, a posebno mu je drago što je njegov dio bio samo da otpjeva plejbek.

“U posljednjih nekoliko spotova uvijek angažujem druge ljude da odrade taj glumački dio spota. Mislim da je to mnogo bolje, nego da ja snimam taj igrani dio, nekako i kad glumim osjećam da to nije prirodno. Mislim da su i Milena i Dejan odlično odradili posao. Moje prijateljice koje su gledale spot uglavnom su pozitivno komentarisale Dejana i siguran sam da će se dopasti nježnijem polu, jer je spotu dao tu urbanu dozu”, zaključuje Alibabić.

Za najzanimljiviji video pripremio novčanu nagradu

U čast novom singlu, Alibabić je na Instagramu mrežama pokrenuo nagradu igru, a očekuje da će fanove ista zaintrigirati.

“Naime, došao sam na ideju da uključim ljubitelje moje muzike, pa će narednih 30 dana moći da mi šalju video zapise u kojima pjevaju, igraju uz numeru ‘Podstanar’, a onaj ko snimi najzanimljiviji video biće i nagrađen. Početna nagrada je 200 eura, s tim što sam siguran da će ista rasti, kako bude rastao i broj videa koji budem dobijao tokom trajanja nagrade igre”, obećava Alibabić.

Bonus video: