Montenegro Beer Fest narednih deset godina na Cetinju

Kašćelan je rekao da je Crna Gora dobila još jedan veliki i uspješan muzički festival, dok se Cetinje, kao domaćin, upisalo na mapu nezaobilaznih ljetnjih destinacija
1982 pregleda 4 komentar(a)
Sa potpisivanja ugovora, Foto: Prijestonica Cetinje
Sa potpisivanja ugovora, Foto: Prijestonica Cetinje

Muzički festival Montenegro Beer Fest narednih deset godina biće organizovan na Cetinju u posljednjoj sedmici jula, saopšteno je iz crnogorske Prijestonice.

Ugovor o dugoročnoj saradnji su u Beogradu potpisali gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan i izvršni direktor Beogradske kulturne mreže Ivan Urošević.

“Festival bi na Cetinje trebalo da dovede renomirane domaće i strane muzičare, koji će brojnim turistima pružiti nezaboravan ugođaj u crnogorskoj Prijestonici, uz nezaobilazne domaće gastronomske proizvode i vrhunska domaća i strana piva”, navodi se u saopštenju.

Cilj je, kako su kazali iz Prijestonice, unaprjeđenje turističke ponude grada i Crne Gore i pozicioniranje Cetinja kao nove manifestacione turističke destinacije.

Kašćelan je rekao da je Crna Gora dobila još jedan veliki i uspješan muzički festival, dok se Cetinje, kao domaćin, upisalo na mapu nezaobilaznih ljetnjih destinacija.

“Grad dobija nove perspektive za turistički i ukupni razvoj, a domaći proizvođači priliku da se predstave i plasiraju svoje proizvode. Povezujemo najbolje što imamo kako bismo se što bolje predstavili i ostvarili dobrobit za sve naše građane i državu“, kazao je Kašćelan.

On je naveo da je prvi Montenegro Beer Fest opravdao očekivanja i organizatora i brojne publike iz zemlje i svijeta i dodao da je Prijestonica imala podršku Vlade i Nacionalne turističke organizacije (NTO).

„To nas je ohrabrilo da smo na dobrom putu i učvrstilo u uvjerenju da treba da razvijamo partnerstva sa najboljima u svim segmentima rada. Već od septembra počinjemo sa kampanjom za drugo izdanje Montenegro Beer Festa, za koji smo ubijeđeni da će biti bolji nego prvi“, poručio je Kašćelan.

Urošević je ocijenio da je potpisivanje ugovora sa Prijestonicom i ulazak festivala na crnogorsko tržište „veliki korak“ na koji su čekali.

„Posljednjih deset godina razmišljamo o izlasku van granica Srbije. Čekali smo pravu ponudu i pravu priču. Imali smo puno ponuda iz regiona. U ponudi Prijestonice Cetinje prepoznali smo iskrenost i iskrenu želju i grada i naših partnera iz Crne Gore da se festival napravi kako treba”, zaključio je Urošević.

Bonus video: