Pogledajte spot za novi singl Miloša Karadaglića

Četvrti studijski album slavnog crnogorskog gitariste, „The Sound of Silence“, biće objavljen 13. septembra
2994 pregleda 3 komentar(a)

Nakon singla „The Sound of Silence“ koji je objavljen početkom jula, slavni crnogorski gitarista Miloš Karadaglić objavio je i drugu najavnu pjesmu za novi album, a u pitanju je „Sour Times“ grupe Portishead.

Njegov četvrti studijski album, koji takođe nosi naziv „The Sound of Silence“ biće objavljen 13. septembra u izdanju Decca Classicsa, a dva nova singla se do tada mogu slušati na Youtube platformi.

Biće to nasljednik albuma “Blackbird” iz 2016. koji je muzičaru, koji živi i radi u Londonu, donio samo pohvale, a na kojem je iznenadio publiku odlučivši se da umjesto klasičnih kompozicija obradi pjesme kultne rok grupe Beatles.

“Uzbuđen sam što se vraćam sa novim albumom, od Beatlesa 2016. je prošlo dosta vremena, sad sam se vratio i spreman sam za sve”, napisao je gitarista na svojoj Facebook stranici početkom jula.

Ovoga puta muzičar je odlučio da sa fanovima na društvenim mrežama samo podijeli link pjesme sa Youtube servisa.

Kako je najavljeno, na albumu će se naći i pjesme “Street Spirit” Radioheada, “Famouse Blue Raincoat” preminule muzičke legende Leonarda Koena, te djela Emilija Pujola i Fransiska Tarege.

Najavljeno izdanje, takođe, prema saopštenju izdavača, predstavlja Karadaglićev osvrt na težak period koji je prošao tokom povrede ruke, a obuhvata numere koje je svirao i slušao dok se oporavljao.

Otkriveno je i da su gosti na albumu poznati saksofonista i Karadaglićev prijatelj Džes Gilijam na dvije, te česti saradnik slavne islandske umjetnice Bjork - Manu Delago na jednoj pjesmi.

Bonus video: