Tejlor Svift nagrađena glavnim priznanjem na MTV Muzičkim i video nagradama za 2019.

Arijana Grande je imenovana umjetnicom godine, a Bili Ajliš koja je nagrađena kao najbolja nova umjetnica nije prisustvovala sinoćnjoj ceremoniji
1199 pregleda 0 komentar(a)
Tejlor Svift, Foto: Reuters
Tejlor Svift, Foto: Reuters

Izvanredna karijera Misi Eliot, reperke, pjevačice, tekstopisca, producentkinje i plesačice čiji muzički video snimci su pomakli muzički svijet poslednje dvije decenije dobila je priznanje za svoju kreativnost na MTV Muzičkih i video nagradama za 2019, gdje je Tejlor Svift osvojila glavnu nagradu svojom gej prajd pjesmom "You Need to Calm Down".

Misi Eliot je dobila "Majkl Džekson video vangard nagradu" na sinoćnjoj ceremoniji u centru Prudenšal u Njuarku, u američkoj državi Nju Džersi.

"Radila sam vrijedno dvije decenije i nikad nisam mislila da ću stajati ovdje i primati ovu nagradu", rekla je Eliot.

Četrdesetosmogodišnja pjevačica je takođe posvetila svoju nagradu plesačkoj zajednici i rekla da su njene muzičke video inspiracije Dženet Džekson, Madona, Piter Gebrijel i Basta Rajms.

Ona je takođe odala počast pokojnoj R&B ikoni Aliji, sa kojom je bila bliska i sarađivala. Osamnaesta godišnjica Alajine smrti bila je juče.

Tejlor Svift je osvojila nagradu video godine pjesmom "You Need to Calm Down". Ona je tom numerom otvorila veče dodjele nagrada a kasnije je otpjevala i baladu "Lover", naslovnu numeru sa svog novog albuma objavljenog u petak.

Svift i više izvođača sa videa pojavili su se na bini da prime nagradu. U videu u kome Svift proziva homofobe i one koji je mrze, pojavljuje se više poznatih likova uključujući Elen DeDženeris, Lavern Koks, Ru Pol i postava "Kvir Aja" (Queer Eye).

Svift je sinoć osvojila tri nagrade, čime je sa Arijanom Grande i Bili Ajliš imala najviše pobjeda večeri.

Arijana Grande je imenovana umjetnicom godine, a Bili Ajliš koja je nagrađena kao najbolja nova umjetnica nije prisustvovala sinoćnjoj ceremoniji.

Grupa BTS takođe nije prisustvovala ali su osvojili dvije nagrade - za najbolju grupu i najbolji K-pop.

Među drugim pobjednicima su Kardi B koja je dobila nagradu za najbolju hip hop numeru za vdeo "Money", numera Džonas Bradersa "Sucker" osvojila je nagradu za najbolju pop pjesmu.

"Senorita" koju su izveli Šon Mendes i Kamila Kabelo za vrijeme programa, osvojila je nagradu za najbolju kolaboraciju i kameru, a "Call You Mine", Čejnsmoukersa i Bibi Redže nagradu za najbolji ples.

"Old Town road", pjesma koja je najduže bila broj jedan na listi Bilboradovih najboljih 100 pjesama, osvojila je nagradu za pjesmu godinu i za najbolju režiju.

Bonus video: