Lijam Galager: To s Noelom, vjerovatno je sada najgore

Bend se raspao kada je Noel prelomio da više ne može da radi s Lijamom
1888 pregleda 2 komentar(a)
Braća Galager, Foto: Twitter
Braća Galager, Foto: Twitter

Deset godina nakon raspada benda, bivši pjevač Oasisa Lijam Galager kaže da je njegov odnos s bratom, gitaristom Noelom, lošiji nego ikada, prenosi N1.

"To s Noelom, vjerovatno je sada najgore", rekao je Lijam (46) agenciji Dpa u Berlinu. Njegov stariji brat Noel (52), s kojim je Dpa razgovarao u Londonu, uopšte nije želio da odgovara na pitanja o mlađem bratu.

Bend se raspao kada je Noel prelomio da više ne može da radi s Lijamom. Dva brata često su bila u sukobu tokom 18-godišnjeg postojanja Oasisa, ali je starijem prekipjelo 28. avgusta 2009, doslovno nekoliko minuta prije zakazanog izlaska na binu u Parizu.

Kako je Noel autor najvećih hitova benda, poput "Don't Look Back In Anger", "Wonderwall", "Supersonic" ili "Stop Crying Your Heart Out", to je značilo i kraj puta za Oasis.

Nijedan od braće nikada nije imao problema sa samopouzdanjem, što je možda i razlog što su dva velika ega stalno sukobljavala.

"Samo sam dopustio da me briljantnost preplavi", opisao je Noel svoje stvaranje.

"Bili smo najvažnijih bend devedesetih. Važniji od Vervea, važniji od Blura, važniji od Radioheada, važniji od Suedea i Pulpa", kaže Lijam.

Smeta mu što Oasis nikada nije postao globalni fenomen. Grupa je prodala 70 miliona albuma širom svijeta. Svih njihovih sedam studijskih albuma postali su broj jedan u Britaniji. Ali nijedan u Americi.

"Definitivno smo imali velike pjesme i definitivno smo imali velike jezičine", sažeo je Lijam.

Obojica su nastavila karijere nakon Oasisa, Lijam nastupa kao solo izvođač, a Noel sa svojim bendom High Flying Birds.