Francuski DJ za spektakl na zatvaranju festivala: Geta okupio najveći broj fanova

Vlasnik hitova „Titanium“, „Say My Name“, „Turn Me On“, „Hey Mama“, „Love is Gone“, „Whene Love Takes Over“, „Memories“ i mnogih drugih, gotovo da nije preskočio ni jednu svoju autorsku pjesmu, ali je publiku počastio i velikim brojem obrada od „Seven Nation Army“ (White Stripes), preko „Old Town Road“ (Lil Nas X) i „Bohemian Rhapsody“ (Queen) do „Lose Yourself“ (Eminem)
7392 pregleda 1 komentar(a)
Dejvid Geta, Foto: Filip Roganović
Dejvid Geta, Foto: Filip Roganović

Francuski DJ i producent Dejvid Geta, okupio je sinoć najveći broj fanova pred glavnom binom Sea Dance festivala na plaži Buljarice, gdje je do tri sata iza ponoći puštao kako svoje, tako i najveće svjetske hitove.

Program na glavnoj bini otvorio je oko 20 časova hrvatski DJ Lutemania, a nakon njega uslijedio je dio posvećen ljubiteljima hip hopa.

Tako su prisutni, osim srpskog repera Klinca mogli čuti i domaćine manifestacije – klapu Who See.

Dejan Dedović Dedduh i Mario Đorđević Noyz tokom jednosatnog nastupa prošetali su publiku kroz gotovo cijelu svoju karijeru, pa su se mogle čuti pjesme „Nije preša“, „Dinamida“, „Album slika s ljeta“...

„Idemo dalje sa ovim alkoholičarskim pjesmama“, šaljivo je sa bine poručio Noyz između numera „Zabolje me glava“ i „Što piješ kad ti škodi?“.

Kotorski dvojac od prisutnih se pozdravio pjesmama „Nemam ti kad“ i „Krokodil“, da bi nešto prije ponoći prostor prepustili britanskim producentima okupljenim pod nazivom „Disciples“.

Tokom njihovog nastupa publika je uživala u konfetama i dimnim efektima, ali se to nije moglo ni uporediti sa onim što je uslijedilo – spektaklom Dejvida Gete.

Vlasnik hitova „Titanium“, „Say My Name“, „Turn Me On“, „Hey Mama“, „Love is Gone“, „Whene Love Takes Over“, „Memories“ i mnogih drugih, gotovo da nije preskočio ni jednu svoju autorsku pjesmu, ali je publiku počastio i velikim brojem obrada od „Seven Nation Army“ (White Stripes), preko „Old Town Road“ (Lil Nas X) i „Bohemian Rhapsody“ (Queen) do „Lose Yourself“ (Eminem).

„Crna Goro, prošlo je deset godina od kako sam posljednji put bio ovdje, ali konačno sam se vratio“, poručio je sa bine Geta koji nakon toga nije previše pričao sa publikom, ali je to nadoknadio sjajnom atmosferom.

Za Sea Dance francuski DJ i producent pripremio je i jednu novu numeru, a kako je objasnio u pitanju je pjesma koju je snimio sa grupom Coldplay i koju je posvetio tragično preminulom mladom kolegi Avićiju.

Tokom cijelog nastupa publika je obasipana konfetama, dok su se ispred scene, zahvaljujući posebnoj opremi obezbijeđenog na zahtjev Gete, smjenjivale prskalice i dimni i svjetlosni efekti.

Na kraju njegovog nastupa publika je dočekala i vatromet koji je tradicionalno priređivan tokom zvaničnog otvaranja prvog dana festivala.

Ubrzo nakon Gete, DJ pult je preuzela Lovra, a oko četiri sata ujutru njemačku producentkinju smijenila je Ela Van Wolf iz Holandije.

U međuvremenu na No Sleep bini nastupali su Sabinaa, P.S, Darko Milošević, Recondite i Proximus, a čast da zatvori festival pripala je Tijani T, koja je i posljednje posjetioce festivala, na plaži zabavljala do sedam sati ujutru.

Na TDI bini prostor su dobili Danny Cruz, DJ Oysha, Davor Billyc, Rosske, Wreckvge i Leo Fragogiannis, dok su tokom večeri na stejdžu Living Culture muziku puštali Skinny, Darkwave, Diktator i Feđa Božović.

Bonus video: