Poslušajte debi singl Olivere Bjelić

Bjelićevoj je veoma važno to što potpisuje tekstove sovjih pjesama, jer kako kaže, želi da tim putem iznese sopstvene emocije
1895 pregleda 0 komentar(a)
Olivera Bjelić, Foto: Marko Pavlović
Olivera Bjelić, Foto: Marko Pavlović

Crnogorska muzička scena dobila je novog aktera u liku mlade mojkovačke pjevačice Olivere Bjelić, koja je objavila svoj prvi singl pod nazivom “Sjena”. Pjesmu prati i video lansiran na YouTube kanalu domaće etikete B2 studio koju vodi reper Nenad Tomović Stato.

“Kako je dobar osjećaj kada znate da je plod vašeg dugogodišnjeg rada izašao na vidjelo. Emocije su pomiješane. Osjećam se slobodno jer imam priliku da se izrazim kroz moju najveću ljubav - muziku”, prenijela je svoje emocije Bjelićeva nakon što je dobila priliku da se prvi put predstavi javnosti.

Osim što je otpjevala, ona je i napisala “Sjenu” koja najavljuje njen debitantski EP. Muziku i produkciju potpisuje Aleksandar Đurović Coa, a video Milisav Rosić.

“Sjena je zapravo osvrtanje na moju prošlost i poređenje sebe iz tog perioda sa osobom kakva sam sada. Inspirisana je strahovima i slabostima, koji na kraju iščeznu, kao da nikada nijesu postojali. Zato takve svari ne bi trebalo zadržavati u nama, već ih, za početak, shvatiti i prihvatiti, a onda i predstaviti ljudima, kako bi bile od koristi”, objasnila je ona inspiraciju za naslovnu pjesmu sa njenog debija koji će, kako je otkrila, sadržati još dvije pjesme. Drugu će objaviti 8. septembra, a treću 15. i obje će ekranizovati bjelopoljska umjetnica Adela Suljević. Bjelićeva je istakla i da svaku karakteriše mješavina elemenata više žanrova od popa preko soula i r’n’b-a do džeza. Kojem će se žanru konkretno posvetiti 21-ogodišnja autorka kazala je da još nije sigurna.

“Idem za svojim osjećanjima, to je jedino sigurno. Još ne znam kakav zvuk da očekujemo, jer sam počela sa zabavnom i rep muzikom, a veliki period života mi je obilježio rok, koji i danas jako volim i nastojaću da mu se povremeno vraćam”, dodala je ona.

Bjelićevoj je veoma važno to što potpisuje tekstove sovjih pjesama, jer kako kaže, želi da tim putem iznese sopstvene emocije.

“Generalno se u tekstovima bavim emocijama i njihovim uticajem jer, s obzirom na to da imam tek 21 godinu, još uvijek se preispitujem. Želim na neki način da predstavim patnju koja ima milion oblika i dolazi u stvarima u kojima ne možemo ni pretpostaviti da postoji. Kao takvu je želim prikazati na najljepši mogući način - kroz muziku”, objašnjava pjevačica.

Ona nije završila muzičku školu, ali je osam godina provodenih na časovima pjevanja i u školi za talente, a ovog ljeta nastupila je na Centrum festivalu u Mojkovcu. Posebno se zahvaljuje svojoj nastavnici muzičkog Jeleni Vidaković, za čiju podršku kaže da je bila presudna.

“Bez nje se ništa od ovoga ne bi desilo”, dodaje Bjelićeva.

Već priprema i još jedno izdanje, kolaboraciju sa crnogorskim reperom Prefixom, EP “Sjeverno” koji će izaći u januaru sljedeće godine.

Bonus video: