"Najbitniji trenutak u karijeri"

Ulcinjski DJ i producent Stefan Stojović Lerr ostvario saradnju sa velikanom progresiva

“Do saradnje je došlo tako što sam u aprilu ili maju njegovom menadžeru poslao traku koju sam spremao za Balkan Connection i nisam mnogo očekivao, nisam znao hoće li to stići do njega uopšte. Međutim, Voren lično mi se javio dva dana kasnije, kazao da mu se svidjelo to što sam poslao i pozvao me da uradim traku za njegovu kompilaciju", priča Lerr za "Vijesti"
2487 pregleda 0 komentar(a)
“Crnogorski DJ-evi imaju svjetski kvalitet”: Stefan Stojović Lerr, Foto: Privatna arhiva
“Crnogorski DJ-evi imaju svjetski kvalitet”: Stefan Stojović Lerr, Foto: Privatna arhiva

Ulcinjski DJ i producent Stefan Stojović, koji nastupa pod pseudonimom Lerr, ostvario je saradnju sa jednim od najznačajnijih muzičara progresiv haus žanra ikad - Nikom Vorenom, na čijoj popularnoj kompilaciji “Balance” će se naći njegova traka “Moment”.

Najnovija izdanje “Balance” kompilacije izaći će 18. oktobra za Vorenovu Soundgarden etiketu na dva CD-a, a Lerr će se naći u društvu poznatih DJ-eva kao što su Nikolas Rada, Dmitri Mološ, Black 8 i drugi.

Stojović, koji je objavljivao i pod imenom Two S, imao je čast da u julu ove godine na Waveul festivalu u Ulcinju nastupa nakon Vorena i stupi u kontakt sa jednim od svojih uzora, sa kojim je dugo pričao o muzici i eventualnoj saradnji.

“Do saradnje je došlo tako što sam u aprilu ili maju njegovom menadžeru poslao traku koju sam spremao za Balkan Connection i nisam mnogo očekivao, nisam znao hoće li to stići do njega uopšte. Međutim, Voren lično mi se javio dva dana kasnije, kazao da mu se svidjelo to što sam poslao i pozvao me da uradim traku za njegovu kompilaciju. Ja sam onda sjeo, odradio četiri, pet kompozicija od kojih je izabrao dvije, a jedna od njih će se naći na kompilaciji”, otkrio je Stojović i ocijenio da je u pitanju jedan od najbitnijih trenutaka u njegovoj karijeri, jer je ostvario saradnju sa legendom progresiv scene na globalnom nivou.

“Živim na primorju i more mi je velika inspiracija, zvukovi talasa, vjetra, generalno ta primorska atmosfera. Tako je i nastala traka, koja je neki ‘deep’ fazon, melodična uz dozu melanholije. Radio sam je pet dana, svaki dan po četiri, pet sati... Na početku je bilo malo pritiska znajući za što radim ovu kompoziciju, mislio sam da bi možda trebalo da se na neki način prilagodim, ali sam onda shvatio da treba da radim ono što sam ja zamislio, onako kako sam i do sad radio, jer to mu se i svidjelo”, pojasnio je Lerr.

Ulcinjski DJ i producent kazao je da još ne zna na koji način će biti iskorišćena i druga traka koju je Voren uzeo od njega. Slavnog britanskog kolegu kupio je numerom sa njegovog EP-a “Missing” koji je izašao prije desetak dana.

“I ona je nastala spontano, kao plod nekih mojih emocija, može se kupiti putem svih onlajn muzičkih prodavnica. Sljedeće što pripremam je EP za Sudbeats, lejbl Ernana Katanea. Nadam se uspjehu i zbog toga što me je Gracijano Rafa, koji sarađuje sa Kataneom i radi u njegovoj izdavačkoj kući,ranije podržavao i vrtio moje trke”, istakao je Lerr.

On je pretprošle sedmice imao nastup sa nikšićkim kolegom Proximusom u plažnom baru Milina na ušću Bojane u Jadransko more, gdje je rezident već dvije godine.

“Najviše nastupam tamo, a ovog ljeta bih izdvojio nastup na Waveul festivalu za koji mislim da je prava stvar za Crnu Goru i Ulcinj, još jedna ozbiljna manifestacija gdje se promoviše domaća scena. Volim i klupske i festivalske nastupe, ali klupski su mi možda malo draži zbog intimnije atmosfere, ljudi koji su bliži pultu, a ja preferiram da osjetim njihovu energiju koja bitno utiče na to što puštam. I festivalski naravno ima svojih čari: veća je publika i mogu da se predstavim i onima koji ne znaju za mene. Mislim da je značajno za našu scenu to što se podržava na festivalima, jer sam uvjeren da naši DJ-evi imaju kvalitet svjetskih razmjera”, ocijenio je ulcinjski DJ.

Preporučujemo za Vas