VIP objavio sport za pjesmu staru osam godina: Životi su nam manje zanimljivi

„Ne planiramo da ostavimo muziku, ali ne planiramo ni da se forsiramo. Ako nađemo nešto što nas pokreće...”
961 pregleda 1 komentar(a)
VIP (novine)
VIP (novine)
Ažurirano: 10.03.2018. 15:30h

Jedna od najvoljenijih rep grupa koje su obilježile početak milenijuma na srpskoj i uopšte regionalnoj rep sceni, beogradski VIP neočekivano je objavio novi spot i to za pjesmu staru osam godina.

U pitanju je numera "Ostavi se muzike", koja se našla na prošlom izdanju VIP-a pod nazivom "Živa istina".

Relja Milanković Reksona i Ivan Jović Ikac poznati su po tome što prave duge pauze između izdanja, pa su fanovi oduševljeno dočekali spot koji im je ulio nadu da beogradski reperi rade možda i na novom materijalu.

Milanković je, međutim, za "Vijesti" kazao da skori izlazak novog albuma nije baš izvjestan, ali nije ni isključen, a da je spot objavljen osam godina nakon pjesme slučajno.

"Pjesmu smo ekranizovali još prije par godina, to je bilo kao neko test snimanje za pravi spot koji je trebalo da radimo, međutim nismo uspjeli to da izguramo do kraja i bukvalno prije dvije, tri nedjelje ja preturam po nekim bekapima i nađem taj video i skontam da je potpuno konkurentan i danas u odnosu na to kako izgledaju drugi spotovi. I u dobrom trenutku je izašao sad poslije tog remastera albuma 'Ekipa stigla', super su reakcije, mnogo bolje nego što smo očekivali. I dalje nas ljudi pamte", ponosno ističe reper.

On je aludirao na skori izlazak remasterizovane verzije debi albuma VIP-a "Ekipa stigla", koji danas uživa kultni status.

Pored originalnih, na ovom izdanju našle su se i dvije neobjavljene pjesme, a album je dostupan na muzičkim servisima kao što su Deezer, Spotify, iTunes i drugi.

"Spot je sniman u BIGZ-u, na probi sa Kill Me Laser, bendom koji više ne postoji. To je neka prostorija gdje smo probali i mi i oni, svi zajedno i bukvalno smo uletjeli jedan dan sa Džimom, koji nas je snimao, i uhvatili smo jednu našu probu i kako izvodimo tu pjesmu", priča Reksona.

On je kazao da nema neke simbolike u tome što su sad objavili spot za pjesmu u kojoj poručuju da se ne mogu ostaviti muzike zbog ljubavi koja ih vuče ka njoj.

A predikcije povodom narednog albuma koje je dao dosta su maglovite.

"Ne planiramo da je ostavimo, ali ne planiramo ni da se forsiramo. Novi materijal, ako se namjesti sve kako treba i ako stvarno nađemo nešto što nas pokreće i vuče da nešto kažemo i snimimo, sigurno ćemo raditi", kazao je beogradski reper “Vijestima”.

Reksona je objasnio i zašto poslije toliko vremena još nema na vidiku novog izdanja njegovog hip hop dua.

"Nisu nam toliko životi interesantni kao prije desetak godina i nismo više toliko ljuti kao prije dvadeset godina, tako da je malo teže izvući prave teme i prave stvari sa ovim godinama i našim statusima u životima i poslovima koje radimo", ističe on.

„Živa istina” nas je hranila godinama

Kada je u pitanju album "Živa istina", Reksona kaže da je veoma zadovoljan sa ove vremenske distance kako je prošao.

"Prosto je nevjerovatno da je već osam godina prošlo. Mislim da je taj album stvarno možda i najbolje produciran domaći album. Ko ga je slušao od početka do kraja i vodio računa o tome što se sve dešava na njemu zna o čemu se radi. Hranio nas je taj album godinama, obišli smo pola planete sa njim, tako da je 'Živa istina' odradila sve što treba i nadam se da ćemo moći još neki put to da ponovimo, možda ove godine već", zagolicao maštu fanovima reper.

Bonus video: