U ULCINJU

Muzikom i plesom se pozdravljaju sa ljetom

Branko Vuković jedan je od najaktivnijih crnogorskih DJ-eva posljednjih godina, sa velikim brojem nastupa iza sebe u kratkom periodu, a pogotovo je čest gost u Srbiji
1402 pregleda 1 komentar(a)
DJ karijera u usponu: Branko Vuković, Foto: Privatna Arhiva
DJ karijera u usponu: Branko Vuković, Foto: Privatna Arhiva

Crnogorski DJ-evi Proximus, Branko i Nikola Vuković, te Vlado Božović obilježiće kraj ljetnje sezone elektronskih žurki na događaju pod nazivom “End Of Groove Summer 2019”, koji će se održati u Milina Beach Baru u Ulcinju sjutra veče sa početkom od 22 sata. Ulaz će biti slobodan.

Publiku će na ušću Bojane u Jadransko more, mjestu gdje se posljednjih godina često preko ljeta okupljaju rejveri na ovakvim događajima, zabavljati dobro poznata lica sa domaće elektronske scene.

Nikšićanin Martin Durutović, poznatiji kao Proximus nastupaće ispred organizacije Subtera čiji je osnivač. Na sceni je prisutan od 2002. i imao je brojne nastupe po festivalima u Crnoj Gori i šire, kao što su Exit, Refresh, Bedem i Sea Dance čiji je bio dio i ovog ljeta.

Branko Vuković jedan je od najaktivnijih crnogorskih DJ-eva posljednjih godina, sa velikim brojem nastupa iza sebe u kratkom periodu, a pogotovo je čest gost u Srbiji. Ove godine je, između ostalog, dijelio pult sa Markom Nastićem u maju u Podgorici, a prošlog mjeseca je objavio set za Principium podkast iz BiH. On je kazao da će se žurka održati na mjestu gdje su se dešavale “velike noći” kad su ovakvi događaji u pitanju i da zbog toga očekuje dobru posjećenost. Vuković je dodao da se trudi da izgradi stil po kojem je prepoznatljiv, te da publika uvijek može znati što da očekuje, a to je groove tech house zvuk sa elementima minimala kojem planira da se više posveti u budućnosti, jer je inspirisan rumunskim izvođačima tog žanra.

Njegov prezimenjak i Proximusov sugrađanin Nikola Vuković takođe je nastupao na ovogodišnjem Sea Dance festivalu, a za miks pultom će se naći i Vlado Božović koji se vraća na “mjesto zločina”, jer je publika na istom mjestu bila u prilici da ga sluša i ranije ovog ljeta.

Sezona je po mišljenju Branka Vukovića bila plodonosna za domaću elektronsku scenu.

“Bilo je dosta kvalitetnih žurki na primorju, što obećava da će naša scena u perspektivi ojačati, kako i zaslužuje. Izdvojio bih rađanje WaveUl festivala, koji ima tendenciju da dobije velike dimenzije. Bila mi je čast što sam bio njegov dio, a značajan korak za moju karijeru bio je i nastup na Exitu, kao i FreshWave festivalu u Banja Luci gdje sam dijelio pult sa Marekom Andersonom”, kazao je DJ.