Posljednji svjež album na svijetu

Beogradski muzičar Bege Fank objavio svoje prvo i posljednje studijsko izdanje “Dobar rep”
993 pregleda 0 komentar(a)
Bege Fank, Foto: Privatna arhiva
Bege Fank, Foto: Privatna arhiva

Beogradski reper, DJ i novinar Predrag Vukčević objavio je pod pseudonimom Bege Fank svoj, kako je kazao, prvi i posljednji hip hop studijski album pod nazivom “Dobar rep”.

Kao što je ranije najavio u razgovoru sa “Vijestima”, on nije objavio pojedinačno pjesme sa ovog izdanja, već se cijeli album u trajanju od malo preko sat vremena može poslušati na YouTube servisu kao jedna traka.

“Dobar rep” sadrži čak 20 pjesama, a gosti su MF Ra, Mr Doo, Marko Louis, Nataša Guberinić, Ivana Zečević i Mikri Maus iz grupe Prti Bee Gee.

Vukčevića je šira publika upoznala pod imenom DJ Ape, pod kojim je uglavnom puštao d’n’b muziku, a kasnije se proslavio kao reper LouBenny kroz singlove “Gistro” i “Leto u gradu”, te saradnjama sa SevdahBabyem na pjesmama poput “Yo!Hambin 91” i “Znooojjjj”. Kasnije je preuzeo pseudonim Bege Fank, objavivši nekoliko singlova među kojima su “Cvaki dan praznik” i “Lajk lajkujem”, a poznat je i kao novinar koji je između ostalog radio za magazin Popboks i prevodilac knjige Džefa Čenga “Ne može da stane, neće da stane - Jedna istorija hip hop generacije”. Beogradski reper je kazao da je “Dobar rep” posljednji svjež rep album na svijetu.

“Taj moj koncept ‘dobrog repa’, odnosno ‘bogovanja’, posljednja je etapa razvoja tvrdokornog/pravog repa koji je krenuo od klasičnog betl/reprezent (borbeno-predstavljačkog), pa se razvio dalje preko gengsta i mafioso priče. Zvuk je opušten i širok - uglavnom slatki i glatki G fank ili neki melodičniji južnjački gas - jer takav zvuk najviše odgovara mom predstavljanju, odnosno rimama u kojima samo pričam pobjednički o sebi”, objasnio je on.

Bonus video: