"I FEEL FOR YOU"

Poslušajte: Akustični snimak Princa od prije 40 godina

Snimak je nastao u zimu s 1978. na 1979. godinu, otprilike u vrijeme kada se Princ pripremao za svoj solo debi u teatru Capri u sjevernom Minneapolisu
966 pregleda 0 komentar(a)
Princ, Foto: Shutterstock
Princ, Foto: Shutterstock

Fanovi legendarnog Princa bili oduševljeni kada su vidjeli da se na YouTubeu našla njegova do sada neobjavljena pjesma i to povodom 40. godišnjice pjevačevog drugog albuma koji nosi jednostavan naziv “Prince”.

Akustični demo snimak numere “I Feel For You” objavljen je u četvrtak na svim streaming platformama i kao limitirano vinil izdanje s akustičnom verzijom pjesme na A strani i originalnim studijskim snimkom na B strani.

Snimak je nastao u zimu s 1978. na 1979. godinu, otprilike u vrijeme kada se Princ pripremao za svoj solo debi u teatru Capri u sjevernom Minneapolisu.

Potpuno producirani studijski snimak singla “I Feel For You” našao se na albumu “Prince”, koji je objavljen 19. oktobra 1979. On je zauzeo deseto mjesto na listi Billboard Hot 100 1984. godine kada je Čaka Kan izvela obradu ove pjesme na svom solo albumu koja je osvojila dva Gremija.