Pogledajte spot Dobbla Galiot za pjesmu "Moj štand"

“Ova pjesma je druga po redu sa mikstejpa ‘Pucanj u nebo’, koji će biti do kraja godine objavljen u cjelosti. U planu su još tri pjesme i jedan video, još jedno gostovanje koje ne bih još uvijek otkrivao”
1161 pregleda 0 komentar(a)
Dobbla Galiot, Foto: Privatna arhiva
Dobbla Galiot, Foto: Privatna arhiva

Budvanski reper Dobbla Galiot objavio je spot za pjesmu “Moj štand” na kojoj je sarađivao sa kolegom koji nastupa pod pseudonimom Diego 73, a video je dostupan na YouTube servisu. U pitanju je prvi solo spot repera čije je pravo ime Vladimir Kustudija, a ovaj singl najavljuje njegovo predstojeće izdanje.

Tekst potpisuju Dobbla i Diego 73, muziku, miks i mastering Stevan Mandić, dok je video za pjesmu koja se na satiričan način bavi temom sive ekonomije režirao Stefan Jovičić, koji je bio zadužen i za montažu i kolor korekciju. Kustudija kaže da se ta tema sama nameće u primorskom gradu u kojem živi.

“Pjesma je nastala u ‘predsezoni’ sasvim spontano, a sezona za nas u Budvi je neiscrpan izvor inspiracija, ali i finansija, te je bilo logično da ćemo tu temu obraditi u nekoj formi. Siva ekonomija je u Budvi sveprisutna, javna tajna je da smo svi negdje u toj zoni, socio-ekonomska situacija je takva da iziskuje od čovjeka da iskoristi sve dozvoljene ili čak ilegalne stvari kako bi osigurao egzistenciju, jer duga je zima, a sezone su sve kraće”, objašnjava reper.

Tokom sezone u Budvi se, kao i u ostalim primorskim gradovima, odigrava niz kulturnih i zabavnih manifestacija na kojima je i muzici posvećeno dosta prostora. Najčešće su u pitanju gostovanja zvijezda iz regiona, ali se uglavnom nađe mjesta i domaće muzičare. Kustudija smatra da je stanje u “prijestonici turizma” zadovoljavajuće s obzirom na situaciju, ali da je potrebno više takvih događaja.

“Lokalni muzičari dobijaju u velikoj mjeri svoj prostor, međutim i sami festivali i nastupi se dešavaju tek povremeno, ali s ozbirom na to kakvo je stanje u drugim gradovima, mi čak i imamo prostora. Upravo sam ove godine u septembru učestvovao na festivalu Novi Val gdje, recimo redovno domaći izvođači dobijaju šansu”, ističe on.

Dobbla iza sebe ima debitantski EP “Pješčanik” koji je objavio u maju 2015, a nakon toga je objavio singlove “Giljotina” i “Pucanj u nebo” kako će se zvati njegov mikstejp koji je najavio i spotom za “Moj štand”.

“Ova pjesma je druga po redu sa mikstejpa ‘Pucanj u nebo’, koji će biti do kraja godine objavljen u cjelosti. U planu su još tri pjesme i jedan video, još jedno gostovanje koje ne bih još uvijek otkrivao”, kazao je budvanski reper.

On je otkrio da je spot sniman kod karting staze koja se nalazi u neposrednoj blizini plaže Jaz, a da sa autorom, njegovim prijateljem i saradnikom Stefanom Jovičićem ima već u planu novi projekat.

Dobblin novi singl je obilježio i prvo zvanično pojavljivanje Diega 73 na nekoj pjesmi domaće rep scene.

“S ozbirom na tematiku, ali i koncept pjesme, moj kolega Luka Dimitrijević aka Diego 73 se sam nametnuo kao najbolja kombinacija u duetu sa mnom, jer smo obojica Budvani, pa nam je i sama tematika bliska. Od njega se isto u budućnosti može očekivati puno”, najavio je Dobbla.

On je kazao i da će Stevan Mandić biti producent cijelog projekta “Pucanj u nebo” na kojem radi. Sa nastupima će sačekati do objavljivanja mikstejpa.

Bonus video: