Hip hop i karaoke večeri u Alternativnom kulturnom centru

Pepe i Big Do najpoznatija su imena na ovom spisku izvođača, predstavnici hip hop scene iz glavnog grada
386 pregleda 0 komentar(a)
Petar Žugić Pepe, Foto: Privatna arhiva
Petar Žugić Pepe, Foto: Privatna arhiva

Šest repera nastupiće večeras na događaju pod nazivom “Hip hop live” u Alternativnom kulturnom centru u Podgorici, dok će se noć kasnije na istom mjestu održati karaoke veče, saopšteno je iz NVO “Muzika, alternativa, kultura” koja stoji iza ovih događaja.

Hip hop veče okupiće niz mladih crnogorskih repera, uglavnom onih iz Podgorice, a događaj će početi od 21 sat, dok će ulaz biti slobodan. Nastupiće Hator i The Crying Name, MC Blunt, Big Do, Coka i Barti, Ludži i Pepe.

Pepe i Big Do najpoznatija su imena na ovom spisku izvođača, predstavnici hip hop scene iz glavnog grada. Petar Žugić, kako glasi pravo ime repera koji nastupa pod pseudonimom Pepe, predstavio se prvi put publici pjesmom “U očima metropole” za koju je snimio i spot objavljen prošle godine. Muzikom se bavi već pet godina, a sredinom ove godine objavio je svoje debitantsko studijsko izdanje “Rano je do 12” na kojem se našlo sedam pjesama koje su dostupne na YouTube kanalu.

Ado Radončić, poznatiji kao Big Do, iza sebe ima nekoliko singlova na kojima je sarađivao sa kolegama sa domaće rep scene kao što su Random, Dobbla Galiot, Bacili, Stato i drugi. Ove godine je bio posebno aktivan, pa je objavio dva singla, prvo “Slobodu govora” u februaru ove godine, a tri mjeseca kasnije saradnju sa Statom, numeru “Rprznt”. Obije su dostupne na YouTube servisu. Na njegov debi album još se čeka, ali ne bi trebalo da to potraje predugo budući da je ranije “Vijestima” otkrio da je uspostavio saradnju sa studijom Stivi, koji drže članovi rok grupa Parampaščad i Bubnjivi. On je ljetos bio jedan od pobjednika tradicionalnog godišnjeg konkursa ovog studija koji na taj način ukazuje šansu mladim muzičarima da snime svoje pjesme, a saradnja bi trebalo da rezultira njegovim studijskim prvijencem.

Osim njih, MC Blunt ima dva demo demo albuma - “Mir brate mir” i “U oči” koji je objavio u julu ove godine, a sadrži deset pjesama. Iz AKC-a su pozvali sve one koji vole da pjevaju da sjutra veče od 21 sat dođu na karaoke veče, gdje će biti u prilici da izvedu omiljene pop i rok hitove, a najavljeno je da najbolje očekuju nagrade. Na oba događaja ulaz će biti slobodan.

Bonus video: