Smoke Mardeljano objavio novi album i spot

Mardeljano prestavlja sebe kao protivnika aktuelnih trendova na rep sceni, kao što je popularni trep pravac i njegovi izvođači, zbog čega je dobio podršku starijih poznatih kolega
1588 pregleda 1 komentar(a)
Smoke Mardeljano, Foto: Privatna arhiva
Smoke Mardeljano, Foto: Privatna arhiva

Jedan od najpopularnijih srpskih repera novije generacije, Smoke Mardeljano objavio je svoj novi album pod nazivom “To je Rap”.

U isto vrijeme lansirao je i spot za naslovnu numeru sa albuma, za koju muziku potpisuje Branko Brka Brkić, za skečeve je bio zadužen DJ Raid, dok spot potpisuje The Code produkcija.

Na novom izdanju repera čije je pravo ime MIloš Stojanović, člana Mrak klana, našlo se čak 17 traka za njega karakterističnog andergraund old skul zvuka, a osim pomenutog Raida gosti gotovo svih strana regiona su Tram 11, Ajs Nigrutin, Burke, Drill, Brkah, Mlata, Ghet, DJ Goce, Paki Zad Aglot i DJ Mrki.

Mardeljano prestavlja sebe kao protivnika aktuelnih trendova na rep sceni, kao što je popularni trep pravac i njegovi izvođači, zbog čega je dobio podršku starijih poznatih kolega kao što su beogradske grupe Prti Bee Gee i Bad Copy, a u avgustu ove godine je digao dosta prašine kada je u pjesmi “Wacksona” isprozivao jednu od legendi srpske rep scene Reksonu, člana grupe VIP i i čovjeka koji vodi Bassivity etiketu, danas jednu od najuspješnijih u regionu koja je poznata upravo po modernom rep zvuku, dok njeni izvođači bilježe sve veću popularnost.

“To je Rap” je treći studijski album Mardeljana, nasljednik izdanja “Ja repujem” iz 2017. koje nosi isti naziv kao i dokumentarni film rađen u sklopu emisije “Vice” u kojem je ispričana nesvakidašnja životna priča beogradskog repera, koji je svoj muzički put započeo u vaspitno-popravnom domu u Kruševcu. Novo izdanje izašlo je uoči Mardeljanovog gostovanja u Podgorici naredne sedmice, pa će publika u glavnom gradu vjerovatno biti u prilici da čuje dosta pjesama sa njega.

Beogradski reper će sa kolegama i sugrađanima, grupom Psihoaktiv trip i reperom Killa33, nastupiti u subotu 2. novembra u Njegoševom parku. Početak događaja je zakazan za 20 časova, a organizatori još nisu objavili kolika će biti cijena ulaznice.

Smoke Mardeljano već je gostovao ovog ljeta u Crnoj Gori, njegovi fanovi slušali su ga uživo na Bedem festu u Nikšiću 5. avgusta.

Bonus video: