NUMERA "BERLIN" NA BANDCAMP STRANICI

Pippo Corvino objavio novi singl

Ova numera, koju je napisala Angela Trendle, a koju je Gavranović aranžirao i producirao, snimljena je još 2016. zajedno sa mnogim drugim pjesmama koje je ova dvojac radio za njihov zajednički album “Getting Out of the Envelopes”, objavljen godinu dana kasnije
415 pregleda 0 komentar(a)
Priprema još dva izdanja: Pippo Corvino, Foto: Ilysom.com
Priprema još dva izdanja: Pippo Corvino, Foto: Ilysom.com

Jedan od najpoznatijih crnogorskih gitarista koji se može pohvaliti internacionalnom karijerom, Filip Gavranović poznatiji pod pseudonimom Pippo Corvino, objavio je novi singl naslovljen “Berlin”, koji se može preuzeti sa njegove Bandcamp stranice po cijeni od 1,99 eura.

Ova numera, koju je napisala Angela Trendle, a koju je Gavranović aranžirao i producirao, snimljena je još 2016. zajedno sa mnogim drugim pjesmama koje je ova dvojac radio za njihov zajednički album “Getting Out of the Envelopes”, objavljen godinu dana kasnije.

To je jedina završena pjesma nastala u sklopu tog projekta, a da se nije našla na pomenutom izdanju, pa je crnogorski muzičar koji živi i radi u Beču odlučio da je objavi kao singl.

Trendle ju je otpjevala i na njoj odsvirala električni klavir, a Pippo Corvino nekoliko gitara, sintisajzer, takođe električni klavir, dok je programirao bas, perkusije i bubnjeve.

Pjesma je snimljena u Gavranovićevom studiju “The Burrow”, a miks potpisuje Bobo Stanišić.

Crnogorska publika bila je u prilici da Pippa Corvina sluša prošlog proljeća na koncertima u Podgorici i Tivtu gdje je nastupio sa iranskim muzičarem Mahanom Mirarabom, sa kojim priprema album, a tad je otkrio i da radi na zajedničkom izdanju sa pjevačicom Natašom Mirković.

On je ljetos svirao i na Made In New York festivalu u Podgorici. Prošlo je 11 godina od njegovog prvog objavljenog studijskog projekta “The Wilderness Days”, a do danas je pokazao zavidnu radnu etiku, kreativnost i želju za saradnjom sa drugim muzičarima iz Evrope i šire, što je rezultiralo nizom izdanja od kojih su mnoga bila kolaboracije sa kolegama.

Svoj nadolazeći projekat sa Mirarabom opisao je kao autorsku muziku koja prolazi kroz klasiku i džez, a obojena je tradicionalnim zvukom, što balkanskim, što iranskim.

Tradicionalnim zvukom bavi se i u saradnji sa Mirkovićevom, Sarajkom koja već preko 20 godina uspješno gradi evropsku karijeru, a pojavila se i na saundtreku filma Anđeline Džoli “U zemlji krvi i meda”.

“Skupio sam neke tradicionalne ex YU pjesme i napisao aranžmane kojima sam pokušao da ih izdignem na jedan, da tako kažem, umjetnički nivo. Dakle, koristio sam motive tih pjesama, a aranžmanski ih napravio tako da se ljudi zapitaju da li je to narodna pjesma ili umjetnička kompozicija”, kazao je Gavranović ranije o tom projektu.

Preporučujemo za Vas