Novi singl Boža Bulatovića: Pokazao da nije zaboravio gdje je rođen

"Dok smo snimali spot sreo sam moje komšije, a neke od njih nisam vidio više od 30 godina, tako da je tokom snimanja bilo puno emotivnih susreta i fotografija koje će ostati za moju privatni arhivu"
3440 pregleda 4 komentar(a)
Pjesma “Tebi dužan” nosi posebnu emociju: Božo Bulatović, Foto: Privatna arhiva
Pjesma “Tebi dužan” nosi posebnu emociju: Božo Bulatović, Foto: Privatna arhiva

Crnogorski kantautor Božo Bulatović nakon godinu dana od kako je objavio numeru “Istina o Mare”, riješio je da publiku obraduje novim singlom. Danas na njegovom YouTube kanalu od devet časova biće dostupna za preslušavanje nova numera “Tebi dužan“ sa pratećim spotom.

To što je publika čekala godinu dana na novi singl Bulatović objašnjava činjenicom da upravo “Tebi dužan” ima za njega poseban značaj.

“Ta pjesma nosi posebnu emociju, zato i nosi takav naziv. Mogu reći od kad se bavim muzikom imao sam tu želju da posvetim pjesmu najbezbrižnijim godinama, najdivnijim uspomenama u rodnom Nikšiću i mojim Humcima. Želio sam da napišem i snimim takvu numeru gdje nijednom neću izgovoriti ime, a da svaka riječ jasno asocira na moj rodni grad”, priča Bulatović. I ovoga puta, kao i u, kako kaže, 90 odsto pjesama koje je do sada snimio, aranžman je radio Bulatovićev najbliži saradnik Igor Perović, član grupe “Jesenjin”.

“Bas gitaru je odsvirao Duško Mandić, trubu Stefan Bjeletić, gitare Miha Radonjić, prateće vokale Vjera Nikolić, a sve je snimano u studiju “M” kod Mihe. Mastering pjesme radio je Oliver Jovanović u studiju “O” u Beogradu”, otkriva detalje Bulatović.

Kako ova pjesma govori o gradu pod Trebjesom, kadrovi za spot nastali su upravo u Nikšiću i Humcima.

“U startu ideja spota je bila da ne radimo razglednicu grada, već svoje stihove da ispratim snimcima koji će mnoge vratiti u prošlo vrijeme sa velikom sjetom, kao što se i meni desi kad pomislim na taj period. Posebnu zahvalnost dugujem RTCG koji su mi ustupili arhivske snimke Nikšića iz daleke 1955. godine, koji su bili ključni da se opredijelim da spot bude urađen u crno-bijeloj tehnici. Snimatelj i reditelj spota je Predrag Njunjić Bat, za snimke dronom bio je zadužen Miloš Todorović, a montažu je radila Dragana Simanić”, prisjeća se Bulatović.

No nijesu samo stari snimci Nikšića kod njega probudili sjetu, već su mu se sjećanja probudila i na samom snimanju spota.

“Dok smo snimali spot sreo sam moje komšije, a neke od njih nisam vidio više od 30 godina, tako da je tokom snimanja bilo puno emotivnih susreta i fotografija koje će ostati za moju privatnu arhivu” dodaje Bulatović.

Realizacijom cijele ove priče ostvario je, kako kaže, još jedan svoj san.

“Želio sam da imam pjesmu i spot za godine i dane bezbrižnosti i da pokažem da nisam zaboravio gdje sam rođen”, poručuje on. Iako je publika na novi singl čekala godinu dana, Bulatović već zna koji će naredna pjesma ići u etar.

“Sad već mogu da najavim da je sljedeći singl pjesma iz jednog filma koji sam gledao kao mali i da sam dobio dozvolu od autora iz Hrvatske da to uradim kako sam ja zamislio. Otkriću još da se pjesma tekstom i zvukom uklapa u vrijeme ‘Novog vala’ i siguran sam da će možda otvoriti prostor da ugostim neku estradnu damu čije će vam ime biti jako poznato. Do tada, ajde da slušamo i gledamo ‘Tebi dužan’”, zaključuje Bulatović.

Bonus video: