BUDVANIN NA ČELU SASTAVA

Pogledajte prvi spot beogradske grupe "Doručak na travi"

Žerajić kaže da je ovo njegov prvi spot koji je uradio, te da je kroz njega počeo da uči taj posao
1179 pregleda 3 komentar(a)
Bend Doručak na travi, Foto: Privatna arhiva
Bend Doručak na travi, Foto: Privatna arhiva

Beogradski rok sastav Doručak na travi, koji predvodi Budvanin Branko Žerajić, objavio je svoj prvi spot, za pjesmu "Smrad slobode". Video koji je uradio upravo frontmen i glavni autor benda koji karakteriše grandž zvuk može se pogledati na YouTube servisu, a Žerajić je "Vijestima" kazao da je tekst napisan u formi poezije još prije desetak godina, bez plana da bude pretočen u pjesmu.

"Jednog dana sam kod kuće igrajući se sa gitarom došao do ideje i zatim sa bendom krenuo u realizaciju rifa koji je iznio naš basista. Pjesma je inspirisana pogledom na slobodnog čovjeka u društvu, kako našem, tako i u mnogim društvima današnjice. Slobodan čovjek smrdi svim podanicima, ulizicama, nečastivima, zavidnim i zavisnim i lijenim bićima koja se takođe nazivaju ljudi. Nažalost malo je tih koji smrde na slobodu koja nije pravo čovjeka već njegova dužnost i obaveza", ističe pjevač.

On smatra da se čovjek ne rađa slobodan, već sa pravom na slobodu koju mora zaslužiti i nakon toga je braniti do groba.

"Danas se nažalost svašta naziva slobodom i tu je vrlo važno reći da ukoliko tvoja sloboda na bilo koji način ugrožava moju slobodu, onda to nije sloboda već njen potpuni opozit", zaključuje muzičar.

Žerajić kaže da je ovo njegov prvi spot koji je uradio, te da je kroz njega počeo da uči taj posao.

"Znanjem se oslobađate od novca i to je jedan od načina sticanja slobode. Nas nema u spotu jer smo trenutno na više kontinenata, pa da spot ne bi dugo čekao svjetlost dana odlučio sam se da nas ovaj put izostavim", dodao je on.

Doručak na travi je na svojoj zvaničnoj Bandcamp stranici objavio četiri numere sa debi EP-a, a Žerajić kaže da je najvažnije da pronalaze put do svoje publike. On se nada da će njegov bend do narednog ljeta objaviti album prvijenac.

U međuvremenu, beogradski sastav je u svom gradu imao nekoliko nastupa ("koji su prošli fenomenalno"), ali mu ozbiljnije planiranje budućnosti onemogućava to što su mu članovi trenutno raštrkani širom svijeta.

Žerajić se ipak nada da će Doručak na travi narednog ljeta nastupiti na nekom od festivala u Crnoj Gori.

"Ja ću svakako svirati u Budvi 29. decembra na trgu ispred Starog Grada u Budvi, sa mojim drugim bendom Refugee Jesus & Apostles sa kojim radim autorske obrade već čuvenih i voljenih pjesama iz raznih pravaca poezije i muzike", najavio je muzičar.

Preporučujemo za Vas