UČESTVOVAĆE 41 ZEMLJA

Objavljen konačni spisak: Bez Crne Gore na Eurosongu

Crna Gora prvi put je učestvovala na Eurosongu 2007. godine, da bi 2010. i 2011. uslijedila pauza. Od tada, Crna Gora je učestvovala osam godina zaredom
16196 pregleda 28 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.11.2019. 15:56h

Na zvaničnom sajtu evropskog muzičkog takmičenja Eurosong, eurovision.tv, objavljen je i konačni spisak učesnika 65. izdanja ove manifestacije, koja će se u maju održati u Roterdamu, a nakon spekulacija o učešću Crne Gore, koje su trajale nedjelju dana, sada je poznato da crnogorskog predstavnika neće biti.

Iako je u razgovoru za "Vijesti" krajem prošle sedmice generalni direktor Javnog servisa Božidar Šundić negirao da je zvanična odluka o neučešću još uvijek nije donešena, juče se na zvaničnom sajtu Eurosonga nije našla Crna Gora.

eurovision.tv
Konačni spisak učesnika(Foto: eurovision.tv)

Na portalu Javnog servisa, koji donosi odluku o učešću i bira predstavnika, ni danas nije bilo informacije o ovome.

Prošle sedmice nekoliko poznatih evrovizijskih portala i blogova objavili su informaciju pozivajući se na neimenovane izvore iz RTCG-a, da se Crna Gora povlači sa ovog takmičenja zbog finansija, jer crnogorski Javni servis prema pisanju evrovizijskih medija nije u mogućnosti da plati učešće na Eurosongu.

Crna Gora prvi put je učestvovala na Eurosongu 2007. godine, da bi 2010. i 2011. uslijedila pauza.

Od tada, Crna Gora je učestvovala osam godina zaredom, a predstavnici su bili klapa Who See, Rambo Amadeus, Nenad Knežević Knez, Sergej Ćetković, Vanja Radovanović, Slavko Kalezić i bendovi Highway i D mol.

Učešće na Eurosongu 2020. godine potvrdila je 41 zemlja, a od država iz regiona svoje predstavnike će imati Srbija, Hrvatska, Sjeverna Makedonija, Albanija i Slovenija. Raspored nastupa u polufinalnim večerima Eurosonga biće određen 28. januara u Roterdamu.