Pjevačica golih grudi na dodjeli nagrada: "U Čileu muče, siluju i ubijaju"

Mon Laferte je nosila crni ogrtač, koji je u jednom trenutku spustila i otkrila grudi na kojima je bila ispisana politička poruka
7002 pregleda 0 komentar(a)
Mon Laferte, Foto: AP
Mon Laferte, Foto: AP

Čileanska pjevačica Mon Laferte na dodjeli Latinskog Gremija, održanoj sinoć u Las Vegasu, prošetala je crvenim tepihom golih grudi, na kojima je bila ispisana politička poruka.

Nosila je crni ogrtač, koji je u jednom trenutku spustila i otkrila grudi na kojima je bilo ispisano: "U Čileu muče, siluju i ubijaju."

Mon Laferte
Mon Laferte(Foto: Reuters)

U Čileu su posljednjih mjesec dana aktuelni masovni antivladini protesti, isprva organizovani zbog poskupljenja javnog prevoza. U demonstarcijama je do sada stradalo najmanje 20 ljudi, dok je više od 1.000 povrijeđeno.

Mon Laferte je dobila nagradu za najbolji alternativni album godine, a tokom uručenja nagrade, odrecitovala je pjesmu „Čile, tvoja patnja me boli“, pjesnika La Čenganere.

Vlada je danas najavila da će se održati referendum, kojim će biti izmijenjen ustav koji datira još uz vremena diktature, a to je bio i jedan od glavnih zahtjeva demonstanata, prenosi BBC.

Ovogodišnja dodjela latinskih Gremija bila je vrlo politički obojena, te su mnogi umjetnici u svojim govorima pominjali napete situacije u svojim zemljama.

"Nikaragva je i dalje u ratu. NIkaragva nastavlja borbu za slobodu", rekao u svom govoru muzičar Luis Enrike, dok je portorikanski reper, Rezidente, svoju nagradu posvetio jednakosti.

Ovo je za sve ljude koji se bore u Latinskoj Americi. Ne smijemo našim vladama da dopustimo da od nas prave budale. Moramo da nastavimo da se borimo", poručio je on.

Bonus video: