Pjevačica Lizo vodi po broji nominacija

Pjevačice su pretekle pjevače po broju objavljenih nominacija, pet od osam nominovanih za album godine su žene
761 pregleda 0 komentar(a)
Lizo, Foto: Beta-AP
Lizo, Foto: Beta-AP

Pjevačica i reperka Lizo sa osam nominacija za Gremi muzičke nagrade uključujući u četiri glavne kategorije, vodi po broju nominacija objavljenim danas.

Ona je nominovana za album godine sa numerom "Cuz I Love You", za pjesmu i ploču godine nominovan je njen hit "Truth hurts", a nominovana je i za najboljeg novog umjetnika.

Drugi novi umjetnici dominirali su na današnjim Gremi nominacijama, Bili Eliš i Lil Nas X dobli su po šest.

Pjevačica i tekstopisac Eliš takođe je nominovana u vodeće četiri kategorije, čime je ta 17-ogodišnja umjetnica najmladja u istoriji Gremija koja je to postigla.

Dvadesetogodišnji Lil Nas X je nominovan za tri od četiri glavne kategorije uključujui za album i za ploču godine za "Old Town Road" duetom sa Bilijem Rej Sajrusom.

Za album godine se takmiče "Cuz I Love You od Lizo, "When We All Fall Asleep, Where Do We Go " od Eliš, "7" od Lil Nas X-a zajedno sa albumima Arijane Grande, Bon Ajvera i drugim.

Pjevačica Tejlor Svift dobila je tri nominacije, među kojima za pjesmu godine sa numerom "Lover", a Bijonse, koja je isključena iz vodeće tri kategorije ima četiri nominacije.

Pjevačice su pretekle pjevače po broju objavljenih nominacija, pet od osam nominovanih za album godine su žene, i sedam od osam nominovanih za pjesmu godine. Muzičarke takođe predvode u kategoriji za najboljeg mladog umjetnika, a u nominacijama za ploču godine su nominacije između žena i muškaraca jednako raspoređene.

Gremi nagrade za 2020. godinu biće uručene na ceremoniji u Stejpls centru u Los Anđelesu 26. januara.