Veče posvećeno grupi Azra u Podgorici

Najavljeno je da će poseban fokus večeri biti na interakciji sa publikom, pa će tako prisutni moći da postavljaju pitanja gostima, da odsviraju omiljenu numeru ili recituju Azrine stihove koje najviše vole.
2278 pregleda 1 komentar(a)
Džoni Štulić, Foto: Balkanrock
Džoni Štulić, Foto: Balkanrock

Veče posvećeno muzici kultnog ex YU rok sastava Azra održaće se povodom 40. godišnjice od izlaska singla “Balkan/A šta da radim” u subotu 23. novembra u klubu Sketch u Podgorici, sa početkom od 21 sat, a ulaz će biti besplatan za sve posjetioce.

O muzici iz perioda nastanka benda, te uticaju koji je frontmen Azre Branimir Štulić Džoni ostvario na mlade koji su tada stasavali, ali i generacije nakon njih, o tome koliko među današnjom generacijom mladih ima interesovanja za rok, o specifičnoj filozofiji otpora i bunta kojima odišu Džonijevi stihovi pričaće novinari i osvjedočeni fanovi ovog sastava Vanja Kovačević i Dragan Vujačić, saopštili su organizatori.

Osim njih, o Azrinom radu i uticaju pričaće i Božo Cerović, koji će takođe kasnije pred publikom na gitari izvesti neke od najvećih hitova jednog od najznačajnijih ex YU rok sastava. Najavljeno je da će poseban fokus večeri biti na interakciji sa publikom, pa će tako prisutni moći da postavljaju pitanja gostima, da odsviraju omiljenu numeru ili recituju Azrine stihove koje najviše vole.

Štulić je Azru osnovao 1977. u Zagrebu, kada su za šankom Teatra TD lokalni anarhisti ispijali lozu i pričali o politici, slaveći jer je Đoko anarhist (kojem je posvećena pjesma “Jablan”) dobio ćerku kojoj je trebalo dati ime. Tada je Džoni izrecitovao stihove čuvene Hajneove pjesme “Azra”, pa su iste večeri ime dobili njegov bend i Dokova ćerka

Bonus video: