Hrvatski reper Kandžija opjevao "najljepšu si*u" u zemlji

Režiju, scenario i produkciju spota potpisuje Stjepko Galović, atmosferu na državnom poslu kamerom je ziblježio Tin Majnarić, dok su uz Kandžiju uloge odigrali Antonija Mrkonjić, Tena Milić Ljubić, Divlja Baranja, Darkan Kingić i drugi
2804 pregleda 0 komentar(a)
Poznat po komičnom pristupu u pjesmama: Kandžija, Foto: Privatna arhiva
Poznat po komičnom pristupu u pjesmama: Kandžija, Foto: Privatna arhiva

Hrvatski reper Kandžija, poznat po komičnom i često ironičnom pristupu u svojim pjesmama, objavio je, kako je kazao, himnu “Uhljebistana” i opjevao najljepšu si*u u svojoj zemlji. “Uhljebistan” po njemu čine hrvatski državni službenici koje je opisao u pjesmi “Državna si*a”, za koju je snimio i prateći spot koji se može pogledati na YouTube servisu.

Režiju, scenario i produkciju spota potpisuje Stjepko Galović, atmosferu na državnom poslu kamerom je ziblježio Tin Majnarić, dok su uz Kandžiju uloge odigrali Antonija Mrkonjić, Tena Milić Ljubić, Divlja Baranja, Darkan Kingić i drugi.

Autor teksta je naravno Kandžija, dok je muziku radio u saradnji sa Tomislavom Došenom Toksarom, a novi singl snimljen je pod producentskom palicom Luke Tralića Shota, inače člana grupe Elemental.

Reper je ironično u saopštenju javnosti povodom nove pjesme saopštio da se nada da će se “Državna si*a” oriti na stadionima, da će se u njenom ritmu rezati trake i razbijati boce šampanjca na svakom novom autobusu koji odlazi u Njemačku i Irsku, aludirajući na sve veći problem emigracije sa kojim se Hrvatska suočava. Kandžija iza sebe ima šest samostalnih studijskih albuma, kao i EP “Dvojezična ploča” sa srpskim kolegom Bvanom koji je izašao 2013. Posljednje izdanje pod nazivom “Beton” objavio je prošle godine, a sa ovim singlom već je najavio novi album za koji je poručio da “stiže brže od hrvatske birokratije”. Prethodno je u etar lansirao i singl “Magična butra”.

Hrvatski reper često nastupa sa šestočlanim bendom Gole žene, a neki od članova ovog sastava pojavili su se i u spotu za “Državnu si*u”. Crnogorska publika bila je u prilici da ih čuje uživo prije tri godine na festivalu Novi val u Budvi.

Bonus video: