Objavljen posthumni album Leonarda Koena

U saradnji sa producentom i sinom pokojnog Leonarda, Adamom Koenom, prijatelji i kolege su se sakupili da podrže i kompletiraju djelo na kome je Leonard započeo rad, stvorivši kolekciju pjesama u kojoj odzvanja zvuk njegovog muzičkog opusa, a opet zvuči cjelovito i svježe
395 pregleda 0 komentar(a)
Leonard Koen, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Leonard Koen, Foto: Shutterstock, Shutterstock

Dirljiv mini-dokumentarac “The Story of Thanks For The Dance” ilistruje priču o nastanku ovog albuma.

Novi studijski album Leonarda Koena "Thanks For The Dance", objavljen je u petak 22. novembra. Sa nekoliko vrhunskih muzičkih gostiju, Thanks For The Dance je neočekivana žetva umjetnikovog, do sada neobjavljenog, materijala.

U saradnji sa producentom i sinom pokojnog Leonarda, Adamom Koenom, prijatelji i kolege su se sakupili da podrže i kompletiraju djelo na kome je Leonard započeo rad, stvorivši kolekciju pjesama u kojoj odzvanja zvuk njegovog muzičkog opusa, a opet zvuči cjelovito i svježe.

Mini-dokumentarac “The Story of Thanks For The Dance” sadrži intervjue sa producentom, snimateljem, kao i onima koji su doprinijeli njegov nastanak. Svako od učesnika opisuje svoj put koji ga je doveo do rada na ovom albumu, istražuje doprinos, značenje i težinu koju ovaj album nosi sa sobom.

U slavu albuma, NOWNESS je objavio seriju : Thanks for the Dance: Artistic Responses to Leonard Cohen . Svaki video nudi izrazitu vizuelnu muzičku prezentaciju, izmaštanu interpretaciju Koenovog života i stihova, koje imaju duboko lično značenje svakom umjetniku koji je bio uključen u seriju.

Leonard Koen jedan je od najdugovečnijih kulturoloških ikona moderne istorije. Njegova muzika, poezija i proza, umjetnost uopšte, nastavljaju da imaju uticaj i da inspirišu publiku širom svijeta.

Bonus video: